Riebus ir sūrus maistas trečdaliu padidina riziką susirgti širdies ligomis

Mokslininkai ištyrė 16 tūkst. žmonių iš 52 šalių mitybos įpročius ir nustatė tris pagrindines tendencijas, skelbia medicinos žurnalas "Circulation". Įprastas "vakariečio" mitybos racionas, kurį sudaro riebalai, druska ir mėsa, 30 proc. padidina infarkto riziką bet kurios šalies gyventojui.


Tuo tarpu "protinga dieta", kurią sudaro vaisiai ir daržovės, širdies priepuolio tikimybę sumažina trečdaliu.


Tačiau "rytietiška" mityba, į kurią įeina sojų varškė ir padažas, neturi jokios įtakos širdies priepuolio atsiradimui.


Mokslininkai apklausė 5561 tūkst. žmonių, patyrusių širdies priepuolį, ir dar 10646 tūkst. žmonių, sergančių širdies kraujagyslių susirgimais.


Tiems žmonėms, kurie laikėsi "vakarietiško" mitybos raciono, tikimybė patirti infarktą padidėjo 35 proc., negu tiems žmonėms, kurie nedidelėmis porcijomis valgė nepakepintus produktus bei mėsą.


Leidinys nurodo visiems žinomą dalyką, kad tokia mityba gali sukelti širdies ligas. Nesaikingas druskos vartojimas padidina kraujo spaudimą, o riebalai užblokuoja kraujotakos sistemą.


BNS inf.


Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Sidebar placeholder