Speciali piliulė informuoja, kaip vartoti medikamentus

Speciali piliulė informuoja, kaip vartoti medikamentus

Nauja "protinga" piliulė, padedanti pacientams geriau laikytis gydytojų nurodymų ir teisingai vartoti vaistus, netrukus pasirodys Didžiosios Britanijos prekyboje.

Nedidukė suvalgoma mikroschema piliulėje kruopščiai perduoda reikalingus medicininius duomenis į ant paciento peties ar rankos pritvirtintą specialų pleistrą, rašoma telegraph.co.uk.

Mėnesiui kainuojanti 50 svarų (apie 200 litų), medikų revoliucine vadinama piliulė padės pacientams efektyviau gydyti ligas, mat šie bus nuolat informuojami, kada ir kaip gerti vaistus, laikytis gydytojo nurodymų.

Pasaulio sveikatos organizacijos duomenimis, maždaug pusė pacientų neteisingai vartoja medikamentus, taip rizikuodami savo sveikata.

Šios piliulės gamintojų teigimu, specialus "jutiklis" gali kontroliuoti vaistų vartojimo laiką bei dozę ir tuo pat metu matuoti paciento širdies ritmą bei kūno temperatūrą.

Piliulė taip pat primena, kada reikės suvartoti kitą vaisto dozę, informuoja, ar pacientas pakankamai išsimiega, užtektinai juda.

Ši piliulė gali perduoti informaciją apie paciento būklę į išmanųjį telefoną ar kompiuterį – artimojo, gydytojo ar slaugytojo.

Pleistrą galima nešioti savaitę.

Naująja piliule su pleistru bus pradedama prekiauti jau nuo ateinančio rugsėjo.

 

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder