Teiginiai "Be E" dažniausiai atitiko tikrovę

Teiginiai "Be E" dažniausiai atitiko tikrovę

Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos (VMVT) specialistams ištyrus įvairių rūšių maisto produktus, kurių etiketėse nurodoma, kad juose nėra dirbtinių maisto priedų, daugumoje atvejų konservantų nebuvo rasta.

Praėjusių metų pabaigoje VMVT specialistai tyrė įvairius prieskonių, mėsos, pieno gaminių (tarp jų - varškės sūrelių vaikams), padažų, miltinių gaminių, žuvies, grybų, sriubų konservų mėginius.

Specialistai tik dviejuose mėginiuose rado gliutamo rūgšties. Iš šios rūgšties pagal formules išskaičiuoti aromato ir skonio stipriklio - natrio gliutamato kiekiai buvo nedideli.

Natrio gliutamato rasta silpnai sūdytoje silkių filė su aliejumi (deklaruota, kad produktai yra be E-621), kurią pagamino UAB "Vičiūnai ir partneriai" ir prieskonių mišinyje maltai mėsai "Sauda" (deklaruota, jog prieskoniai be maisto priedų), kurio gamintoja - UAB "Sauda".

Kauno VMVT įpareigojo įmonę UAB "Sauda" surinkti parduodamus prieskonius ir juos teisingai perženklinti.

Šiais metais VMVT griežtina produktų, paženklintų teiginiais "Be jokių E", "Be konservantų", "Be dažiklių" ir pan., valstybinę kontrolę. Planuojama nuolat atlikti tokių produktų laboratorinius tyrimus, analizuoti pažeidimų atvejus.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder