Gerumo niekada nėra per daug

Gerumo niekada nėra per daug

Sausio pabaiga Klaipėdos miesto pedagogų švietimo ir kultūros centre buvo ypatinga. Šaltas ir žvarbus oras neišgąsdino 7 mokyklų komandų, dalyvaujančių "Gerumo mokyklos" projekte.

Tai Vydūno gimnazijos mokiniai, dalijęsi gerumu su regėjimo negalią turinčiais vaikais, Vitės pagrindinės mokyklos mokiniai, tikėję kalėdiniais stebuklais ir dovanoję savo gerumą arčiausiai esantiems, Baltijos gimnazijos komanda, sužavėjusi "Džonatono Livingstono Žuvėdros" interpretacija, Sendvario progimnazija, dalijusi visiems gražiuosius gerumo obuoliukus, "Žemynos" gimnazija, sujaudinusi poetine kompozicija, L. Stulpino progimnazija, stebinusi įžvalgomis ir puikiomis idėjomis, kaip padaryti aplinką saugesnę ir patrauklesnę, ir Gedminų pagrindinės mokyklos mažiausių mokinių komanda, mokiusi tolerancijos ir gerumo.

Šis projektas pradėtas 2006 metais ir kiekvienais metais suburia mokyklas, neabejingas socialiai prasmingai veiklai. Projekto organizatoriai, Klaipėdos miesto švietimo skyrius, Jaunimo centras, Klaipėdos miesto pedagogų švietimo ir kultūros centras, Vydūno gimnazija, tiki, kad idėja skleisti gerumą, dalytis juo svarbi ir reikalinga, todėl ir baigiamasis projekto "Gerumo mokykla" renginys buvo kupinas šilumos, supratingumo, tolerancijos, atjautos.

Pasak rašytojo, I. Simonaitytės bibliotekos direktoriaus Juozo Šikšnelio, džiugina jaunų žmonių gebėjimas būti neabejingiems, noras dalytis gerumu, ne visada tikintis už tai atlygio.

Gintarė VASERIENĖ, Klaipėdos Vydūno gimnazijos direktoriaus pavaduotoja ugdymui, Vilma GVOZDEVIENĖ, lietuvių kalbos mokytoja

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder