Jaunieji muzikantai maloniai nustebino keleivius

Jaunieji muzikantai maloniai nustebino keleivius

Jeronimo Kačinsko muzikos mokyklos auklėtiniai vakar surengė malonų siurprizą Klaipėdos geležinkelio stoties keleiviams ir darbuotojams. Į sostinę po pietų išvykę miestelėnai buvo išlydėti maloniais muzikos garsais - stoties laukimo salėje buvo surengtas puikus koncertas.

Idėja šitaip originaliai paminėti Muzikų dieną kilo Jeronimo Kačinsko muzikos mokyklos mokytojai Margaritai Urbonienei.

"Kartą išlydėdama svečius geležinkelio stotyje pastebėjau laukimo salėje stovintį pianiną, kuris kvietė pagroti ir praskaidrinti laukiančiųjų nuotaiką. Šią Lietuvos geležinkelių gražią iniciatyvą labai norėjosi palaikyti", - kaip kilo mintis geležinkelio stotyje surengti koncertą, pasakojo mokytoja.

Ji pasidžiaugė, kad šią iniciatyvą palaikė ir mokytojos Asta Kontrimienė, Renata Pocė bei Rasa Baranauskienė.

"Norisi suteikti galimybę mokiniams koncertuoti ne tik koncertų salėse, bet ir viešosiose erdvėse, taip skleidžiant kokybišką, pripažintą tarptautiniuose konkursuose muziką plačiajai visuomenei", - sakė M. Urbonienė.

Tad vakar, 15.30 val., prieš išvykstant traukiniui Klaipėda - Vilnius, geležinkelio stoties laukimo salėje skambėjo L. Ringuet "Mazurka", kurią atliko tarptautinio konkurso Vokietijoje pirmos vietos laureatė, smuikininkė Neda Usonytė (mok. M. Urbonienė). Jai pianinu akomponavo Nedas Adomauskas.

Taip pat skambėjo Dariaus Povilionio "Išdaiga". Šį kūrinį atliko Arnolodo Lygnugario ir Vilintos Intaitės fortepioninis ansamblis (mok. R. Baranauskienė).

Geležinkelio stoties publiką džiugino ir mokytojos A. Kontrimienės paruoštas smuikininkų ansamblis bei mokytojų R. Pocės, Alinos Samolienės ir Danguolės Čepliauskienės pianistai.

"Labai dėkojame Klaipėdos geležinkelio stoties viršininkui Tomui Gulbinui už iniciatyvos palaikymą", - dėkojo mokytojos.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder