Jūrų muziejus keliasi į Klaipėdos mokyklas

Jūrų muziejus keliasi į Klaipėdos mokyklas

Šiandien Klaipėdos Simono Dacho pagrindinėje mokykloje visą dieną darbuojasi Lietuvos jūrų muziejaus specialistai ir edukatoriai. Taip startuoja nauja muziejaus iniciatyva "Jūrų muziejus – Tavo mokykloje“.

Pasak Jūrų muziejaus direktorės Olgos Žalienės, bet kuri Klaipėdos mokykla gali pasikviesti Jūrų muziejų ir iš pirmų lūpų išgirsti apie vandenų pasaulį visa, kas domina pirmokus ar dvyliktokus.

- Tačiau šie užsiėmimai yra, be abejo, skurdesni, nei vykstantys pačiame muziejuje, - sakė direktorė. – Joks išvažiuojamasis užsiėmimas tarkim, apie Baltijos pilkuosius ruonius, negali prilygti tai edukacijai muziejuje, kurioje vaikai gyvai susipažįsta su gyvūnais ar kitais mūsų eksponatais.

Simono Dacho mokyklos pirmokai šiandien susipažino su delfinų trenere Vida Miškinyte. Ji ne tik papasakojo apie delfinus ir Kalifornijos jūrų liūtus, bet ir pasidalino profesinėmis paslaptimis, kokių savybių reikia, kad taptum jūrų žinduolių treneriu.

Septintokai kartu su muziejaus edukatorėmis per dvi pamokas pasigamino laivę – istorinės Kuršių marių burvaltės kurėno modelį - ir susipažino su tradiciniais pamario žvejybos būdais.

Muziejaus istorikas Romaldas Adomavičius pasakojo šeštokams apie burlaivių epochą Lietuvoje, o istorikas Dainius Elertas supažindino aštuntokus su didžiausia laivo katastrofa, kuri II pasaulinio karo pabaigoje įvyko Baltijos jūroje: 1945 m. sausį vokiečių jūrinis laineris “Wilhelm Gustloff”, plukdantis daugiau nei dešimt tūkstančių karo pabėgėlių iš Rytų Prūsijos, buvo nuskandintas sovietų povandeninio laivo, į ledines gelmes nusinešdamas beveik 9,5 tūkst. žmonių gyvybių.

Jūrų muziejaus dienos kulminacija Simono Dacho mokykloje tapo parodos apie Baltijos pilkuosius ruonius atidarymas ir šiuos gyvūnus prižiūrinčio muziejininko-biologo Pavelo Kulikovo edukacinis užsiėmimas.

Pavaduotoja neformaliajam ugdymui Zita Daugėlienė džiaugėsi mokyklos draugyste su muziejumi. Pasak jos, toks muziejininkų "desantas“ – unikali galimybė veik visai mokyklai bent vienai dienai panirti į jūrinę tema, kuri tokia svarbi gyvenant uostamiestyje.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder