Klaipėdietės sužibėjo ir Vengrijoje, ir Latvijoje

Klaipėdietės sužibėjo ir Vengrijoje, ir Latvijoje

Klaipėdos Juozo Karoso muzikos mokyklos mokytoja ekspertė Vaiva Purlytė kartu su savo trimis auklėtinėmis grįžo iš Vengrijos miestelio Gyor, kuriame vyko XI tarptautinis festivalis-konkursas, skirtas V. A. Mocartui atminti. Visos klaipėdietės skirtingose kategorijose laimėjo pačias garbingiausias vietas.

Mažiausioji - Emilija Joana Šoriūtė - ir vyriausioji - Anastasija Miškevič - iškovojo 1 vietas, o mokytojos dukra Karolina Jurkutė laimėjo 2 vietą. Fortepijoninis Karolinos ir Anastasijos ansamblis pelnė taip pat 1 vietą.

Šiame konkurse varžėsi įvairaus amžiaus fortepijono, smuiko, akordeono ir dainavimo specialybių muzikantai iš Rusijos, Serbijos, Lenkijos, Čekijos, Vengrijos, Austrijos, Kinijos, Japonijos, Gruzijos, Moldavijos, Ukrainos ir Lietuvos.

Po kelionės iš Vengrijos V. Purlytė su E. J. Šoriūte jau kitą dieną iškeliavo į tarptautinį jaunųjų atlikėjų konkursą "VIVA LA MUSICA", vykusį Latvijoje, Daugpilyje. Emilija savo mažiausioje grupėje pasirodė labai ryškiai ir žiuri komisija jai skyrė 2 vietą. Šis konkursas sudėtingas tuo, kad skirtingų specialybių jaunieji muzikantai rungėsi tarpusavyje vienoje savo amžiaus grupėje. Šiemet sausį Latvijoje, Koknese mieste, vykusiame XI tarptautiniame P. Čaikovskio jaunųjų pianistų konkurse Emilija buvo pelniusi 1 vietą ir "Gran Prix" už geriausiai atliktą P. Čaikovskio kūrinį, tad buvo gavusi kvietimą dalyvauti konkurse Daugpilyje be dalyvio mokesčio.

Visų šių V. Purlytės mokinių šiais metais dar laukia ne vienas tarptautinis konkursas, todėl visos jos vėl imasi rimtų darbų.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder