"Klaipėdos lakštutės" auklėtiniai - "Perliukų“ laureatai

"Klaipėdos lakštutės" auklėtiniai - "Perliukų“ laureatai

Neįgaliųjų integracija į visuomenę Lietuvoje nors ir pamažu, bet įgauna vis naują pagreitį. Vis daugiau ir daugiau likimo visiškai nepelnytai skriaudžiamų mūsų visuomenės narių turi galimybę gerinti savo socialinius bei profesinius įgūdžius, bendrauti bei įsilieti į juos supančią, bet deja, - toli gražu ne visada juos priimti pasiruošusią aplinką.

Meno kalba, muzikos kalba tai galimybė patiems skirtingiausiems žmonėms leidžianti bendrauti itin šiltai ir atvirai. Tai gilesnis žmogiškasis ryšys, kuris daro visų mūsų gyvenimą šiltenį ir šviesesnį, ramesnį ir išmintingesnį.

Lapkričio 17-20 dienomis Vilniuje, Lenkų kultūros namuose, vyko II respublikinio jaunų neįgaliųjų muzikos atlikėjų konkurso-festivalio "Perliukai“ "kūrybinės dirbtuvės“ bei finalinis konkurso laureatų iš visos Lietuvos koncertas. Šiame renginyje dalyvavo apie 150 jaunų neįgalių muzikantų su savo pedagogais iš Vilniaus, Kauno, Klaipėdos, Šiaulių, Panevėžio ir kitų Lietuvos miestų.

Tokiame gausiame atlikėjų būryje šauniai pasirodė ir klaipėdiečiai - biudžetinės įstaigos "Klaipėdos lakštutė" vokalinis-instrumentinis ansamblis, vadovaujamas specialaus pedagogo Alberto Burbos. Pastariesiems taip pat teko didelė garbė ne tik lipti ant scenos bei atlikti savo "vizitine kortele" tapusią "Žvejo dainelę", bet groti ir Nacionalinio orkestro, vadovaujamo Romualdo Brūzgos, sudėtyje.

Konkurso-festivalio, vykusio visus 2009 ir 2010 metus, nugalėtojams akomponavo ne tik neįgaliųjų Nacionalinis "Spalvų muzikos“ orkestras, bet ir patyrę profesionalai - LRT instrumentinė grupė, o finalinio laureatų koncerto globėja buvo Seimo pirmininkė Irena Degutienė.

Renginį organizavo jau 18 metų veiklos patirtį turinti Lietuvos specialiosios kūrybos draugija "Guboja“, kurios tikslas padėti neįgaliems vaikams ir jaunuoliams lavinti praktinius kūrybos bei darbinius įgūdžius, integruotis į visuomenę. Draugija kasmet organizuoja respublikines bei tarptautines stovyklas, seminarus, mokymus, parodas, festivalius, konkursus, kuriuose dalyvauja 2-4 tūkst. neįgaliųjų iš įvairių Lietuvos regionų bei užsienio.

Be "kūrybinių dirbtuvių" bei įspūdingo "Perliukų“ laureatų koncerto, neįgaliesiems buvo organizuotos ekskursijos į Lietuvos nacionalinį operos ir baleto teatrą, kur jie buvo supažindinti su teatro darbo specifika, tradicijomis, kai kuriomis subtilybėmis, bei į Taikomosios dailės muziejų kur jie pamatė Nacionalinio muziejaus Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės valdovų rūmų edukacinę programą "Renesanso muzika ir instrumentai“.

"Klaipėdos lakštutės“ auklėtiniai iš Vilniaus grįžo ne tik pasisėmę be galo daug neįkainojamos sceninės patirties, puikių įspūdžių, apdovanoti gana vertingais prizais, bet ir trykštantys energija ruoštis sekančiam, - jau III respublikiniam jaunų neįgaliųjų muzikos atlikėjų konkursui-festivaliui - "Perliukai“.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder