Klaipėdos universitetas - pasaulinėje parodoje "Expo2012"

Klaipėdos universitetas - pasaulinėje parodoje "Expo2012"

Birželio 5-8 dienomis Klaipėdos universiteto (KU) delegacija lankėsi Pietų Korėjoje, Yeosu mieste vykstančioje pasaulinėje parodoje „Expo2012“. Šių metų parodos tema yra „Gyvieji vandenynai ir pakrantės“, todėl Klaipėdos universitetas kaip jūrinis universitetas buvo pakviestas dalyvauti parodoje ir prisistatyti Lietuvos paviljone.

Pasak KU profesoriaus Algirdo Girininko, Klaipėdos universitetui buvo privalu dalyvauti „Expo2012“ parodoje, nes tik Klaipėdos universitetas gali plačiau pateikti įvairiapusius tyrimus, susijusius su Baltijos jūra.

Vienas iš KU parodoje organizuotų renginių buvo diskusija, kurioje buvo diskutuojama visam pasauliui bendra tema – industrijos įtaka kultūros paveldui priekrantėje ir po vandeniu. Diskusijoje dalyvavo atstovai iš Eritrėjos, El Salvadoro, Honduro, Dramblio Kaulo Kranto ir Dominikos Respublikos. Diskusiją vedė prof. A. Girininkas ir akademikas Vladas Žulkus. Didesnio dėmesio diskusijos metu buvo sulaukta iš Eritrėjos atstovų, kurie parodoje ieškojo mokslininkų kontaktų, kurie pakrantėse ir po vandeniu vykdo archeologinius tyrimus. Su Eritrėjos universiteto mokslininku Lamemba Tzehaie buvo aptarti šioje šalyje priekrantėse ir po vandeniu vykdomi kultūros paveldo tyrinėjimai.

Klaipėdos universitetas kartu su „Lietuvos geležinkelių“, „Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos“ ir kitų transporto kompanijų atstovais dalyvavo konferencijoje, kurią organizavo LR Susisiekimo ministerija. Konferencijoje lankėsi LR Susisiekimo ministras Eligijus Masiulis, Lietuvos garbės konsulas Seule Kang-Beak Lee bei Pietų Korėjos verslo atstovai. Konferencijoje buvo diskutuojama apie Lietuvos transporto sektoriaus plėtros galimybes. Klaipėdos universitetas buvo pristatytas kaip jūrinio mokslo Lietuvoje židinys ir lygiavertis partneris plėtojant Lietuvos jūrinį sektorių. Konferencijoje KU atstovai pristatė Integruoto mokslo, studijų ir verslo centrą (slėnį), kuris susilaukė didelio Pietų Korėjos verslo atstovų susidomėjimo. Daug diskusijų sukėlė akademiko V. Žulkaus pristatytas pranešimas kultūros paveldui aktualia tema apie pasaulyje nuskendusių laivų paieškas ir jų finansinę vertę.

Trumpo pokalbio su Lietuvos garbės konsulu Seule Kang-Beak Lee metu buvo išreikštas pageidavimas palaikyti glaudesnius mokslo bei kultūrinius ryšius su Klaipėdos miestu ir Klaipėdos universitetu.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder