Matematikos egzaminas pasirodė sunkus

Matematikos egzaminas pasirodė sunkus

Šiandien 16 538 abiturientai šalyje laikė valstybinį matematikos egzaminą. Klaipėdiečiams jis pasirodė itin sunkus - trūko laiko, užduotys buvo sudėtingos. Šįkart egzamino metu užfiksuotas ir vienas incidentas, kai egzaminą laikantysis triukšmavo, trukdė aplinkiniams.

Matematikos egzaminas nebuvo privalomas, bet šiais metais jis buvo populiaresnis nei praėjusiais - jį pasirinko 3 proc. daugiau abiturientų.

Tokią tendenciją pastebi ir savivaldybės Švietimo skyriaus vedėjo pavaduotoja Virginija Kazakauskienė, pasak jos, šiemet laikyti šį egzaminą buvo nusprendę 905 abiturientai - daugiau nei praėjusiais metais.

"Nors uostamiestyje abiturientų mažėja, pasirenkančių matematikos egzaminą daugėja", - sakė ji.

Tris valandas uždavinius sprendę Klaipėdos dvyliktokai, palikę egzamino patalpas, nebuvo džiugiai nusiteikę, o ir anksčiau išėjusiųjų iš egzamino buvo nedaug, palyginus su savaitės pradžioje laikytu lietuvių kalbos ir literatūros egzaminu.

Pasak dienraščio kalbintų Vytauto Didžiojo gimnazijos abiturientų, egzaminą laikiusių Simono Dacho progimnazijoje, užduotys buvo sunkios, o laiko buvo per mažai.

"Per daug užduočių, per mažai laiko, užduotys per sunkios", - kritikos egzaminų rengėjams negailėjo gimnazistė Greta.

Jai antrino Gražvydė, apgailestavusi, jog pritrūko laiko ne tik uždaviniams spręsti, bet ir atsakymams perrašyti.

"Laiko užteko, bet (egzaminas) buvo labai sunkus. Vis dėlto, jei normaliai ruošiesi, tai įvertinimas irgi bus normalus", - sakė Viktorija.

Pasak Igno, išėjusio iš egzamino dar prieš jam pasibaigiant, pirma ir antra egzamino dalys nebuvo labai sudėtingos, priešingai nei trečioji.

Pasak V. Kazakauskienės, kadangi egzaminas nėra privalomas, ketvirtadienį 47 abiturientai į egzaminą neatvyko. Specialistės duomenimis, 6 iš jų turėjo nepatenkinamus pažymius ir prie egzamino buvo neprileisti, vienas moksleivis susirgo ir pasitikrinti savo žinias galės pakartotinės sesijos metu, likusieji apsisprendė egzamino nelaikyti.

Pokalbininkė informavo, jog šio egzamino metu Klaipėdoje buvo užfiksuotas vienas incidentas. Vitės pagrindinėje mokykloje egzaminą laikęs 26 metų vyras keikėsi, teigė norintis eiti parūkyti, išėjęs į tualetą pareiškė, jog jau eina namo, tačiau po kurio laiko bandė grįžti į patalpą, kurioje vyko egzaminas, tačiau nebuvo įleistas.

"Šis asmuo buvo iš profesinės mokyklos, tad kreipsimės į mokyklą dėl paaiškinimo. Daugiau incidentų nebuvo, viskas vyko sklandžiai", - sakė V. Kazakauskienė.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder