Ministras: universitetai patys nustato studijų kainas į mokamas vietas

Ministras: universitetai patys nustato studijų kainas į mokamas vietas

Aukštosios mokyklos turi teisę pačios nepriklausomai nustatyti kainą į mokamą studijų vietą, teigia švietimo ir mokslo ministras Gintaras Steponavičius.

Švietimo ir mokslo ministro pasiteiravus, kaip vertina dažnai pasigirstančius teiginius, esą mokestis Lietuvoje už mokslą yra per didelis ir ar neketinama mažinti studijų kainos kartelės, G. Steponavičius sakė, kad ministerija tam daryti įtakos nelabai gali.

"Kad būtų užtikrinta derama studijų kokybė, mes pagal aiškią metodiką esame paskaičiavę, kiek valstybė aukštajai mokyklai už įstojusį studentą skiria finansų, ir tai yra dvigubai didesnės lėšos negu anksčiau, iki reformos. Natūralu, kad su vienu studentu, gavusiu krepšelį, ateina dvigubai didesnės lėšos į universitetus. Universitetų į mokamas vietas nustatomos kainos yra jų, aukštųjų mokyklų, sprendimu ir jos turi laisvą valią nustatyti į mokamas vietas atitinkamas ir mažesnes kainas", - antradienį žurnalistams teigė G. Steponavičius ir pridūrė, kad universitetai bei kolegijos, jeigu mato studento perspektyvą, gali atleisti jį nuo mokesčio.

Kaip rodo preliminarūs 2010-ųjų metų priėmimo į aukštąsias mokyklas rezultatai, šiais metais per pagrindinį priėmimą į mokamas vietas įstojo 10,4 tūkst., per papildomą- 2,2 tūkst. asmenų.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder