Palengvinta studijų programų registravimo tvarka

Palengvinta studijų programų registravimo tvarka

Švietimo ir mokslo ministerija (ŠMM) supaprastino naujų studijų programų registravimo tvarką aukštosioms mokykloms, jau vykdančioms panašios krypties studijas.

Švietimo ir mokslo viceministrės Nerijos Putinaitės teigimu, permainos sumažins biurokratinius trukdžius atsirasti naujoms studijų programoms, ten kur yra tam tinkama studijų bazė ir kvalifikuoti dėstytojai. Po trejų metų numatomas griežtas jau vykdomų studijų programų vertinimas, taigi didesnė atsakomybė už naujas problemas teks pačioms aukštosioms mokykloms.

"Mūsų tikslas - sukurti sistemines prielaidas ir vidines paskatas aukštųjų mokyklų atsinaujinimui, atsakingai kokybės priežiūrai, kokybiškoms ir šiuolaikiškoms studijoms" , - teigė N. Putinaitė.

Pagal naująją tvarką, jei aukštoji mokykla jau vykdo tos pačios krypčių grupės studijas, nauja studijų programa bus akredituojama be detalios vertinimo procedūros. Tam pakaks vidinio pačios aukštosios mokyklos įsivertinimo ir palankaus Senato sprendimo.

Taip pat nuo 45 iki 20 dienų sutrumpintas akreditavimo terminas, patikslintos akreditavimo procedūros. Studijų programos akredituojamos trejiems metams, sprendimą dėl to priima ŠMM įgaliota institucija.

Naujoji tvarka nustatyta įgyvendinant Mokslo ir studijų įstatymą, kuris įveda aukštųjų mokyklų išorinį vertinimą. Jį atliekant bus vertinama aukštosios mokyklos veikla ir gebėjimas atlikti vidinį kokybės užtikrinimą.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder