Pedagogai rimtai nusiteikę streikuoti

Pedagogai rimtai nusiteikę streikuoti

Ketvirtadienį kai kuriose šalies mokyklose ir darželiuose vyko dviejų valandų įspėjamasis streikas. Jame dalyvavo ir kone pusė Klaipėdos rajono įstaigų. Kadangi šiemet streiką inicijavo kita profesinė sąjunga nei pernai, kuri Klaipėdoje narių neturi, uostamiesčio pedagogai bent ketvirtadienį dirbo įprastai.

"Šiandien nuo 8 iki 10 val. Klaipėdos rajone įspėjamajame streike dalyvavo apie 300 pedagogų, įspėjamasis streikas vyko 12 mokyklų ir viename lopšelyje-darželyje", - vakar informavo streiką organizuojančios Lietuvos švietimo ir mokslo profesinės sąjungos Klaipėdos rajono susivienijimo pirmininkė Renata Anužienė.

Nors per tas dvi valandas streikuojančiose mokyklose nevyko pamokos, pasak jos, tie vaikai, kurie į mokyklą ar darželį atėjo ir per įspėjamąjį streiką - buvo užimti.

"Vaikus užėmė nestreikuojantys mokytojai, jeigu tokių buvo, socialiniai partneriai, dvyliktokai ar patys tėvai. Kiti vaikai į mokyklas atėjo tik nuo dešimtos valandos", - pasakojo R. Anužienė.

Pasak jos, kaip ir praėjusiais metais, daugelis tėvų palaiko streikuoti pasiryžusius pedagogus.

Ar pedagogams šį sykį pakaks tik įspėjamojo streiko, turėtų spręstis penktadienį. BNS duomenimis, Švietimo ministerijos vadovybė, Vyriausybės atstovai kartu su streikuojančiomis profesinėmis sąjungomis penktadienį ketina susitikti Švietimo ministerijoje, kurioje organizuojama kolektyvinio ginčo dėl interesų komisija.

Tikimasi, kad komisijoje bus galima rasti konkrečius sprendimus dėl profesinės sąjungos prieš dvejus metus iškeltų reikalavimų.

"Tačiau šį kartą reikalausime, kad būtų patenkinti visi iki vieno mūsų reikalavimai. Kitu atveju esame pasiryžę streikuoti", - sakė R. Anužienė ir užsiminė, kad neradus bendro sutarimo streikas galėtų prasidėti gruodžio 9-ąją.

BNS duomenimis, streiką palaiko visos profesinės sąjungos, 2017 metais pasirašiusios kolektyvinę sutartį, kurioje buvo numatyta 2020 metų biudžete švietimui papildomai skirti 117 mln. eurų.

Šiuo metu kitų metų biudžeto projekte tam numatyta kiek daugiau nei 55 mln. eurų.

Praėjusiais metais pedagogų streiką organizavo kita - Lietuvos švietimo darbuotojų profesinė sąjunga, kuriai priklauso daugelis Klaipėdos mokyklose dirbančių pedagogų.

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder