Prasideda priėmimas į aukštąsias mokyklas

Prasideda priėmimas į aukštąsias mokyklas

Pirmadienį prasideda bendrasis priėmimas į Lietuvos aukštąsias mokyklas.

Bendrojo priėmimo prašymai teikiami ir koreguojami tik internetu Lietuvos aukštųjų mokyklų asociacijos bendrajam priėmimui organizuoti (LAMA BPO) informacinėje sistemoje iki liepos 18 dienos 15 valandos.

Pagrindinio priėmimo pirmojo etapo metu stojantysis į prašymą gali įtraukti iki devynių pageidavimų, kuriuos galima papildyti ar išbraukti, keisti jų eiliškumą, pasirinkti studijų formą ir finansavimo pobūdį. Jei prašymas koreguojamas kelis kartus, galioja paskutinė koreguoto prašymo versija.

LAMA BPO informacinėje sistemoje stojantysis ras ir tikslinio finansavimo prašymo formą, kur galės nurodyti iki dviejų tikslinio finansavimo vietų pageidavimų. Kai kurios aukštosios mokyklos čia pateikia informaciją ir apie darbdavius, kurie taip pat rinksis sau būsimus darbuotojus iš prašymą užpildžiusių kandidatų.

LAMA BPO administracijos direktorė Ramunė Bakanovienė teigia, kad šiemet mažiau stojančiųjų bus priversti atvykti į LAMA BPO punktus, kadangi pirmą kartą stojantiesiems suteikta galimybė prie savo prašymo prisegti skenuotas dokumentų kopijas: tarptautinio užsienio kalbos egzamino sertifikato, sporto pasiekimus pagrindžiančių pažymų, lietuvių kalbos mokėjimą įrodančios pažymos, lietuvių kilmę ar išeivio (ne mažiau kaip 3 metus gyvenusio užsienyje) statusą patvirtinančių pažymų.

„Dokumentų, pagal kuriuos skiriami papildomi balai stojantiesiems, atitikimą teisės aktų reikalavimams tikrins LAMA BPO centrinės būstinės darbuotojai“, – teigia ji.

Liepos 23 dieną iki 15 val. stojantysis galės gauti vieną kvietimą studijuoti universitete ar kolegijoje: valstybės finansuojamoje, valstybės nefinansuojamoje su studijų stipendija arba valstybės nefinansuojamoje vietoje.

Šiemet bendrąjį priėmimą sudarys pagrindinis (I ir II etapai) ir papildomas priėmimai.

LAMA BPO taip pat atkreipia dėmesį, kad antrajame etape nebus galima įtraukti naujų pageidavimų ar keisti finansavimo pobūdžio, bus galimybė tik koreguoti pirmojo etapo prašyme nurodytų pageidavimų eiliškumą. Tuo metu per papildomą priėmimą bus galima įtraukti naujus pageidavimus, taip pat jame galės dalyvauti ir tie, kurie nedalyvavo pagrindiniame priėmime.

Šiemet priėmime dalyvauja 43 aukštosios mokyklos. Preliminariai valstybė finansuos daugiau kaip 14 tūkst. pirmakursių studijas.

Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder