Prasidėjo papildomas priėmimas į aukštąsias mokyklas

Prasidėjo papildomas priėmimas į aukštąsias mokyklas

Šiandien, rugpjūčio 5 d., prasidėjo papildomas priėmimas į aukštąsias mokyklas, praneša Lietuvos aukštųjų mokyklų asociacija bendrajam priėmimui organizuoti (LAMA BPO). Stojantieji gali pretenduoti į 830 valstybės finansuojamų studijų vietų universitetuose ir 1800 – kolegijose. Papildomame priėmime gali dalyvauti tik per pagrindinį priėmimą užsiregistravusieji LAMA BPO sistemoje. Norintys dalyvauti papildomame priėmime turi iš naujo užpildyti prašymus.

Prašymus užpildyti reikia internetinėje LAMA BPO sistemoje – www.lamabpo.lt – iki rugpjūčio 8 d. Prašymuose galima įrašyti ne daugiau kaip 6 pageidavimus. Po pagrindinio priėmimo likusios laisvos studijų vietos skelbiamos LAMA BPO tinklalapyje.

Baigusieji mokyklas 2009 m. ir anksčiau turi pristatyti brandos atestatus į LAMA BPO duomenų tvarkymo punktus tik tuo atveju, jeigu jų dar nepristatė pagrindinio priėmimo metu. Duomenų tvarkymo punktų sąrašas yra skelbiamas LAMA BPO tinklalapyje pateiktoje bendrojo priėmimo tvarkoje.

Likusių laisvų valstybės finansuojamų studijų vietų skaičius universitetuose ir kolegijose skelbiamas 11 krypčių grupių. Informacija apie laisvas studijų vietas taip pat pateikiama informaciniuose languose, kuriuos stojantysis mato rengdamas prašymą. „Užpildytos“ studijų programos, kuriose nebėra laisvų valstybės finansuojamų ir nefinansuojamų vietų, aktyvuotos nebus ir dalyvaujantis papildomame priėmime jų pažymėti negalės.

Valstybės nefinansuojamų studijų vietų skaičius pagal studijų programas dėl jų gausos atskirai skelbiamas nėra, tačiau stojančiajam informacija apie tokias laisvas vietas taip pat pateikiama pildant prašymą. Pildydamas pageidavimus, stojantysis informuojamas, kiek norimoje studijų programoje yra laisvų mokamų vietų.

Kvietimai studijuoti per papildomą priėmimą bus skelbiami rugpjūčio 9 d. Gavusieji kvietimus iki rugpjūčio 12 d. turės atvykti į aukštąsias mokyklas pasirašyti studijų sutartis.

Galutiniai bendrojo priėmimo į aukštąsias mokyklas rezultatai paaiškės po rugpjūčio 12 d.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder