Simono Dacho progimnazijoje - garbingo jubiliejaus šventė

Simono Dacho progimnazijoje - garbingo jubiliejaus šventė

Šiemet Klaipėdos Simono Dacho progimnazija, seniausia Klaipėdos mokykla, švenčia 160 metų jubiliejų.

Šventė visa bendruomenė

2015-2016 mokslo metus Švietimo ir mokslo ministerija paskelbė Mokyklos bendruomenės metais, todėl praėjusią savaitę S. Dacho progimnazijoje vykusiuose jubiliejiniuose renginiuose buvo siekiama sutelkti mokinius, jų šeimas, mokyklos darbuotojus.

Šeimų komandos sporto salėje varžėsi linksmosiose estafetėse, savo kūrybinius gebėjimus visi galėjo išbandyti dekupažo, simegrafijos, "Plastilininės animacijos" dirbtuvėse ar piešdami ant vandens. Mergaitėms ir jų mamoms buvo atidarytas šukuosenų ir makiažo salonas. Intelekto galių išbandymas laukė matematinių ir interaktyvių žaidimų varžytuvėse, protų mūšiuose, gamtamokslinėje laboratorijoje "Eureka".

Išbandyti ir verslumo gebėjimai: mokyklos žurnalistų būrelis išleido progimnazijos jubiliejinį laikraštį, vaikai kartu su tėvais atidarė desertų kavinę, o visos surinktos lėšos pervestos mokyklos laisvalaikio ir edukacijos centro įkūrimui.

SUKAKTIS. Jubiliejiniuose renginiuose buvo siekiama sutelkti mokinius, jų šeimas bei mokyklos darbuotojus.

Mažieji broliukai ir sesutės visos šventės metu galėjo siausti jiems atidarytame Žaidimų kambaryje.

Šventinius renginius užbaigė jubiliejinis koncertas "Gera gyventi čia!", kuriame dalyvavo visa bendruomenė: vaikai dainavo ir šoko kartu su savo tėveliais ir mokytojais. Koncertą užbaigė jungtinio - mokinių, tėvų, mokytojų - choro daina.

Jubiliejinės šventės metu už sistemingai vykdomą ekologinę veiklą Simono Dacho progimnazijos bendruomenei buvo įteikta tarptautinė Gamtosauginių mokyklų programos Žalioji vėliava, kuri jau 11 metų puošia mokyklos fasadą.

Istorija

Mokyklos istorijos pradžia sietina su viena to meto Rytų Prūsijos Klaipėdos miesto pradinių mergaičių mokyklų - Naujamiesčio, kurią 1854 m. sunaikino gaisras. Netoli buvusios mokyklos 1855 m. gruodžio 17 d. atidaryta 2-oji mokykla Naujajame parke. Tai ir buvo dabartinė Simono Dacho mokykla (Kuršių aikštėje, 3). 1881 m. mokykla pavadinta Parko mokykla.
1932 m. prie senojo mokyklos pastato buvo pastatytas priestatas, abu pastatai ir buvo pavadinti XVII a. klaipėdiečio poeto Simono Dacho vardo mokykla. Mokyklos fojė tuomet stovėjo nedidelė "Taravos Anikės" skulptūra.
II pasaulinio karo metais mokykloje jau mokėsi mergaitės ir berniukai. Po II pasaulinio karo vokiški pavadinimai keičiami - Kurcinos aikštė gavo Kuršių aikštės vardą, o Simono Dacho mokykla prarado senąjį vardą ir buvo reorganizuota - čia įsikūrė VII rusiška vidurinė mokykla. Nuo 1975 m. čia jau veikė lietuviška VII vidurinė mokykla. Jai priklausė abu senieji pastatai - Kuršių aikštėje ir Puodžių gatvėje. Po 1975 m. prasidėjusio kapitalinio remonto pastatyti du korpusai su klasėmis, valgykla ir aktų bei sporto salėmis. 1977 m. rugsėjo 1 dieną visa mokykla persikėlė į vieną pastatą Kuršių aikštėje.
Simono Dacho vardas mokyklai buvo grąžintas 1995 metais. 1991 m. mokykloje įsteigtos kryptingo teatrinio ugdymo, 2008 m. 1-4 klasių kryptingo dailės ir muzikos ugdymo klasės.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder