Sportinės klasės - tik vienoje gimnazijoje

Sportinės klasės - tik vienoje gimnazijoje

Nuo naujų mokslo metų jaunieji Klaipėdos miesto sportininkai specialiose sporto pakraipos klasėse galės mokytis tik "Aukuro" gimnazijoje, o kai kuriose mokyklose gali pritrūkti vietų penktokams.

Pirmoji sportinė klasė buvo įkurta Vytauto Didžiojo gimnazijoje (VDG), o praėjusiais metais, sulaukus gausaus norinčiųjų mokytis tokioje klasėje skaičiaus, įkurta dar viena sportinė klasė "Aukuro" gimnazijoje.

Pristatydama ateinantiems mokslo metams komplektuojamų klasių ir numatomą mokinių skaičių Klaipėdos savivaldybės Švietimo skyriaus vedėja Laima Prižgintienė sakė, kad taip nuspręsta dėl to, kad esą VDG nebepajėgia patenkinti savo mikrorajono gyventojų vaikų poreikių.

"Kalbėjome su Vytauto Didžiojo gimnazijos vadovybe, prašėme apsispręsti, ar jie formuos sporto klases, ar akademines klases. Mokykla apsisprendė siekti universitetinių klasių galimybės ir eiti akademine kryptimi. Tačiau mes nemažiname sporto klasių skaičiaus - dvi pirmos klasės bus "Aukuro" gimnazijoje, taigi, manau, sąlygos sportininkams neturėtų būti pablogintos", - aiškino L. Prižgintienė.

Jos teigimu, mokykla pirmiausia turi tenkinti mikrorajono gyventojų vaikų poreikius.

"Aišku, sporto bendruomenė galbūt norėtų, kad būtų paliktos sporto klasės prestižinėje mokykloje ir prestižinėje vietoje. Bet kitos išeities neturime. Kur tada turėtume nukreipti mikrorajono moksleivius?" - kalbėjo L. Prižgintienė.

Taip pat ji įvardijo naują galimą problemą - gali pritrūkti vietų penktokams. Esą penktos klasės pildosi labai sparčiai ir gali tekti kai kuriose mokyklose įrengti papildomas klases.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder