Studijuoti pradės daugiau nei 30 tūkst. pirmakursių

Studijuoti pradės daugiau nei 30 tūkst. pirmakursių

Rugsėjį mokslus aukštosiose mokyklose pradės daugiau nei 30 tūkstančių pirmakursių, beveik dviejų trečdalių studijas finansuos valstybė.

Švietimo ir mokslo ministerijos duomenimis, pasibaigus papildomam priėmimui į aukštąsias mokyklas, paaiškėjo būsimųjų studentų skaičiai - studijų sutartis pasirašė 30,4 tūkst. pirmakursių. 17,8 tūkst. - beveik dviejų trečdalių įstojusiųjų - studijas finansuos valstybė. Valstybės lėšomis studijuos 9,4 tūkst. universitetų ir 8,4 tūkst. kolegijų būsimųjų bakalauro studentų.

Dar 12,6 tūkst. stojančiųjų pasirinko mokamas studijas: 8,7 tūkst. universitetuose, 3,9 tūkst. kolegijose.

Bendrajame priėmime iš viso dalyvavo 37,5 tūkst. stojančiųjų. 28,6 tūkst. iš jų šiemečiai abiturientai (apie 70 proc.), 8,9 tūkst. mokyklas baigė anksčiau. Šiemet į aukštąsias mokyklas įstojo apie 80 proc. pareiškusiųjų norą studijuoti.

Per papildomą priėmimą, vykusį rugpjūčio 5-12 dienomis, studijų sutartis pasirašė 4,2 tūkst. būsimųjų pirmakursių: 2 tūkst. universitetuose ir 2,2 tūkst. kolegijose. Valstybės finansavimą gaus 2 tūkst. iš jų: 750 universitetuose, 1,2 tūkst. kolegijose.

Universitetuose liko neužimta apie 100 valstybės finansuojamų vietų, o kolegijose - apie 600. Praėjusiais metais kolegijose buvo likę apie 1300 neužimtų valstybės finansuojamų vietų - joms numatytos lėšos buvo panaudotos technologijos mokslų studijų programų populiarinimui.

Bendrajame priėmime šiemet dalyvavo 44 valstybinės ir privačios aukštosios mokyklos: 21 universitetas ir 23 kolegijos. Bendrąjį priėmimą vykdė Lietuvos aukštųjų mokyklų asociacija bendrajam priėmimui organizuoti (LAMA BPO).

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder