Vilnius domisi Jūriniu slėniu

Vilnius domisi Jūriniu slėniu

Švietimo ir mokslo ministerija Jūrinio slėnio kūrimą bei mokslinę veiklą Klaipėdoje vertina teigiamai ir mano, kad jūrinių mokslų kryptį reikėtų dar labiau stiprinti.

Vakar Klaipėdos universiteto (KU) rektorius Eimutis Juzeliūnas Vilniuje susitiko su švietimo ir mokslo ministre Audrone Pitrėniene.

Susitikime dalyvavusi viceministrė Svetlana Kauzonienė "Vakarų ekspresui" sakė, kad daugiausia buvo kalbėta apie Jūrinio slėnio kūrimo eigą ir rezultatus.

"Situacija yra išskirtinė, lyginant su kitais slėniais, nes Jūrinio slėnio projektas padalintas į du etapus", - sakė S. Kauzonienė.

Pasak jos, šiuo metu vykdomas antrasis etapas, kurio metu bus pastatytas laboratorijų pastatas. Jam jau parengtas techninis projektas, vyksta viešasis pirkimas rangovui parinkti. Pastate turėtų veikti jūros chemijos, jūros ekosistemų, jūrinių konstrukcijų patikimumo tyrimų, vandens transporto technologijų laboratorijos.

"Kalbėjome apie pastato ateitį. Palyginti su ankstesniu projektu, yra šioks toks pabrangimas, kalbėjome, kaip sumažinti statybos išlaidas. Turime net ne vieną realų scenarijų, kaip tai būtų įmanoma", - komentavo viceministrė.

Dar viena pokalbio tema - mokslinių tyrimų laivas "Mintis", kuris, pasak S. Kauzonienės, yra gana įveiklintas, nors veiklą pradėjo visai neseniai. Viceministrės teigimu, dėl jo rūpesčių neturėtų kilti, mat yra parengtas realus ir protingai sudėliotas laivo verslo planas.

S. Kauzonienė atkreipė dėmesį, kad neseniai atlikto Lietuvos universitetų vertinimo rezultatuose KU jūrinės krypties studijos bei mokslinė veikla vertinama aukštais balais.

"Tai - perspektyvi kryptis, reikia stiprinti ir skatinti mokslininkus dirbti dar geriau", - sakė viceministrė.

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder