Visuomenės sveikatos specialistai pradeda tikrinti mokyklas

Visuomenės sveikatos specialistai pradeda tikrinti mokyklas

Visuomenės sveikatos priežiūros specialistai pradeda mokyklų pasirengimo naujiems mokslo metams patikrinimą.

Jo metu bus vertinama, ar mokyklos ir jų skyriai pašalino praėjusiais mokslo metais nustatytus visuomenės sveikatos saugos pažeidimus, ar naujaisiais mokslo metais mokiniai mokysis saugioje aplinkoje.

Prieš praėjusius mokslo metus patikrinus 1077 mokyklas ir jų skyrius, 471-oje rasta pažeidimų. Beveik trečdalio šalies mokyklų grindų danga neatitiko nustatytų reikalavimų, dešimtadalyje Lietuvos mokyklų sporto salės ir aikštynai buvo įrengti nesaugiai, beveik trečdalyje nebuvo atskirų tualetų mergaitėms ir berniukams, jie įrengti ne kiekviename aukšte, tualetai - be durų, ne visur buvo praustuvai, beveik ketvirtadalyje mokyklų apšvietimas neatitiko reikalavimų.

Prieš naujus mokslo metus surinkta informacija parodys, kiek mokyklų, kurių patalpos pernai neatitiko visuomenės sveikatos saugos reikalavimų, nebuvo remontuojamos ar rekonstruojamos per moksleivių vasaros atostogas.

Taip pat bus aiškinamasi, ar mokyklose, kuriose moksleivių atostogų metu vyko remonto darbai, spės juos užbaigti iki mokslo metų pradžios.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder