Andrejus Makarevičius: pastaruoju metu apima keistas jausmas, kad gyvenimą praleidau veltui

Andrejus Makarevičius: pastaruoju metu apima keistas jausmas, kad gyvenimą praleidau veltui

Legendinės rusų grupės "Mašyna Vremeny" lyderis Andrejus Makarevičius internete išplatino savo mintis apie dabartinę Rusijos politiką. Muzikantas teigia, kad dabartiniai Rusijos veiksmai Ukrainos atžvilgiu gražina visą jo šalį bei joje gyvenančius žmones į Sovietų imperijos laikus, o šie 25 metai demokratijos pasirodo buvo tik laisvės iliuzija.

"Šį kartą aš kalbu ne apie nesuvokiamus įvykius Krymę. Ankščiau ar vėliau šį situacija tikiuosi išsispręs ir mes viską suvoksime. Aš kalbu apie kitką.

Kažkokia jėga mano šalies žmonėms surengė patikrinimą nuo blusų. Ir ši jėga gali džiūgauti. Manau ji ne nesitikėjo tokios sėkmės. Lyg nebūtų ketvirčio amžiaus, kada mums buvo suteiktas šansas bent pasijausti laisvais, savarankiškai mąstančiais žmonėmis.

Ir kokiu greičiu viskas grįžo į imperijos laikus, su visais "Vienbalsiai nusprendėm", "Piktai smerkiame", su karo ėjimais ir konfrontacijomis prieš visą likusį žmogiškąjį pasaulį. Sovietinės jėgos ideologija visuomet buvo skirta sunaikinti, "apdergti" žmogų - nieko čia naujo. Tačiau dėl tokių dalykų mums patiems reikėtų save apdergti, nieko mes nepasimokėme - tai siaubinga.

Ką gi, dabar teks sėdėti prie naujos savo pačių pasistatytos tvoros, lyg gyventumėme viduramžiais. O kitų šalių žmonės galės į mus žvelgti su panieka ir baime. Ne pirmas kartas, mes pripratę.

Todėl ir kylą jausmas, jog savo gyvenimą aš pragyvenau veltui", - teigė Rusijos roko muzikos legenda A. Makarevičius.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder