Gimtadienį švenčiantis Valdas Adamkus parsivežė žmoną

Gimtadienį švenčiantis Valdas Adamkus parsivežė žmoną

Kadenciją baigęs prezidentas Valdas Adamkus sekmadienį, lapkričio 3 d., švenčia savo 93-ąjį gimtadienį. Portalui Lrytas.lt jis patvirtino, kad šią ypatingą dieną jis namie nebe vienas, o su iš ligoninės trumpam išleista žmona Alma (92 m.).

Nors gimtadienio jie kažkaip ypatingai nešvęs, tiesiog ramiai leis laiką namuose, poros nuotaika po ilgo išsiskyrimo tikrai šventinė. „Tai man buvo tikra staigmena – visgi medikai sutiko Almą išleisti dviems dienoms, šeštadieniui ir sekmadieniui, namo.

Pirmadienį iš pačio ryto grįšime prie gyvenimo, kuris mums šiuo metu įprastas – ji vyks į ligoninę, o aš trumpam vienas užsuksiu į priėmimą Prezidentūroje“, – sakė V.Adamkus.

Galbūt kažką šventiško pora veiks pavasarį, kai p.Alma bus sutvirtėjusi, o kol kas jiems pakanka to, kad gali paprastai ir ramiai pabūti namuose, iš kurių nereikia niekur eiti.

Šventinių patiekalų valgyti jie neketina: „Mes nesame gurmanai.“ Ir pridūrė, kad turi vilties, kad ateinanti savaitė ligoninėje p.Almai bus paskutinė.

Dar penktadienį portalui lrytas.lt V.Adamkus sakė, kad rugsėjo pabaigoje insulto ištiktą žmoną į namus parsivežti jis galės tik lapkričio viduryje.  „Visas procesas tęsis dar apie dvi su puse savaitės. Ji turi praeiti poinsultinę programą, kurią yra numatę gydytojai, ir tada ją galutinai išleis namo. O tos kalbos (kad paleis anksčiau, – red.past.), tai žinot...

Galų gale aš išsikalbėjau su gydytojais, nenoriu taip sakyti, kad užspaudžiau, bet išgavau iš jų tokį galutinį atsakymą. Yra procedūros, kurias reikia praeiti per tam tikrą laiką“, – pasakojo į ligoninę, kaip ir kiekvieną dieną, važiuojantis prezidentas.

Jis tikino daugiau gydytojų nebeklausinėsiantis, kada žmona bus paleista, o kantriai lauksiantis reabilitacijos pabaigos.  Kadenciją baigęs prezidentas pridūrė, kad tiek jam, tiek žmonai Almai jau pabodo gyvenimas ligoninėje, tačiau toks yra gydymo procesas, su kuriuo teks susitaikyti.

Primename, kad paskutinį rugsėjo sekmadienį A.Adamkienę ištiko insultas, todėl moteris buvo paguldyta į Vilniaus Santaros klinikas, kur pradžioje buvo gydoma intensyvios priežiūros skyriuje. Praėjus parai po žmonos patirto insulto, V.Adamkus naujienų portalui lrytas.lt guodėsi, kad žmonos būklė prasta.

„Žinot, ką aš galiu pasakyti, kaip jaučiasi... Blogai. Prieš 10 minučių atvažiavau į ligoninę. <..> Aiškiai suvargusi, matyti, kad ligonis silpnas“, – pasakojo prezidentas.

Dabar V.Adamkus džiaugiasi, kad žmonos sveikata sparčiai gerėja ir poinsultinių reiškinių nebelikę: „Stebėtinai gerai taisosi ir aš be galo džiaugiuosi.

Tikrai jaučiasi stipriau, jau vaikšto“, – teigė V.Adamkus. 

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder