Grožio ir gyvenimo būdo tinklaraštininkė Greta Bitinaitė: „Norisi ne tik imti iš gamtos, bet ir ją puoselėti“

Grožio ir gyvenimo būdo tinklaraštininkė Greta Bitinaitė: „Norisi ne tik imti iš gamtos, bet ir ją puoselėti“

Sekėjų gvardiją socialiniuose tinkluose turinti gyvenimo būdo tinklaraštininkė ir grožio specialistė Greta Bitinaitė pastaruoju metu akylai stebi ne tik paskutiniąsias kūno priežiūros ir puoselėjimo tendencijas, tačiau vis drąsiau jaukinasi ekologijos temą. Jauna moteris pastebi, kad šiais laikais svarbu komunikuoti ne tik savo profesijos temomis, bet ir dalintis pasauliui svarbiomis aktualijomis. Apie tai, nuo ko pradėti siekiant būti bent šiek tiek tvaresniam, pasakoja pati tinklaraštininkė.

Pokyčių link – mažais žingsneliais

G. Bitinaitė prisipažįsta, jog būdama itin veikli dažnai stokoja laiko naujoms veikloms, tačiau šiuo metu stengiasi domėtis tvariu gyvenimo būdu. Moteris atvirauja, jog ilgą laiką gyveno įtemptą, gana griežtai sustyguotą gyvenimą, tačiau ilgainiui ėmė suprasti, kad net ir paprasti veiksmai palieka aplinkai žalingus pėdsakus.

„Savęs kol kas nepriskirčiau prie pavyzdžių, iš kurių būtų galima mokytis tvaraus gyvenimo patarimų, tačiau stengiuosi neatsilikti, priimti naują informaciją ir palengva keisti gyvenimo įpročius. Aš nepuolu drastiškai keisti kasdienybės, tiesiog mažais žingsneliais – jei galiu rinktis draugiškesnius gamtai sprendimus ir produktus, taip ir darau“, – teigia moteris.

Grožio specialistė pasakoja, jog savo automobilyje visuomet turi medžiaginių prekių krepšelių ir jau seniai atsisakė prekybos vietose siūlomų plastikinių alternatyvų. Be to, pirkdama naują daiktą, G. Bitinaitė ryžtasi verčiau daugiau sumokėti, bet įsigyti ekologišką produktą ar pakuotę.

Pradėti siūlo nuo asmeninės erdvės

Jauna moteris atvirauja, jog namuose stengiasi taikyti tam tikras tvaraus gyvenimo taisykles ir atsakingai žiūri į daiktų perteklių.

„Mėgstu tvarką, bet nemėgstu tvarkytis, todėl pagrindinė mano taisyklė namuose – mažiau daiktų. Mažesnis jų kiekis nesukuria chaoso, o atsisveikinus su nereikalingais, nenaudojamais daiktais ar perleidus juos naujiems savininkams įsivyrauja daugiau harmonijos. Dažnai antram gyvenimui prikeliu ir savo nebenešiojamus, kartais taip ir nepradėtus dėvėti, drabužius – juos parduodu arba atiduodu toms, kurioms jų reikia labiau nei man.

Tiesa, tvarką namuose palaikyti būtina ir dėl dviejų drauge gyvenančių šunelių. Jie šeriasi, ypatingai rudenį ir pavasarį, todėl itin dažnai namuose mane galite sutikti su šluoste ir siurbliu. Pastaruoju metu atradau tvarios „Electrolux Green Collection“ linijos siurblį, kuris ne tik pasiekia atokiausius buto kampelius, bet ir veikia ypatingai tyliai. Siurbimas tapo kur kas malonesnis ir laukiamas procesas, negąsdinantis mano bendrakeleivių – šunų. Be to, ypatingai vertinu gamintojo indėlį, mat kuriant šį siurblį buvo naudojamas perdirbtas plastikas, o tai gana gražiai dera su mano dabartiniais įsitikinimais ir noru gyventi darniau“, – pasakoja G. Bitinaitė.

Svajoja apie aplinkai draugišką būstą

Netrukus tinklaraštininkė ir grožio specialistė ketina persikelti į naują būstą, todėl dabar itin aktyviai planuoja jo įrengimą bei pasakoja, kad atidžiai renkasi ne tik dizaino darbus, bet ir ieško aplinkai draugiškų sprendimų.

„Noriu kurti tvaresnius namus, todėl šįkart renkuosi atsakingiau. Net buitinei technikai taikau aukštesnius standartus, „Electrolux“ siurblys iš perdirbto plastiko tikrai nebus vienintelis man parankus sprendimas. Manau, jeigu yra geresnis variantas, tvaresnis, būtų sąžininga jį pasirinkti. Žinoma, norėčiau arčiau prisiliesti prie atliekų rūšiavimo, kadangi dabar gyvenu daugiabutyje, turimos sąlygos neišpildo mano lūkesčių, tad tikiuosi, kad gyvendama erdvesniame būste tam galėsiu skirti daugiau dėmesio ir laiko“, – svarsto pašnekovė.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder