Guacamolės padažas pagal Valdą Puidoką-Pinčių

Guacamolės padažas pagal Valdą Puidoką-Pinčių

Šį kartą savo kulinariniais atradimais pasidalijo "Meno kodo" direktorius Valdas Puidokas.

Žmonės nenori atsakyti į daugelį klausimų, bet apie maistą kalba šiltai. Kodėl taip yra?

Tai dvasinis reikalas. Nebūtume gyvi be maisto. Čia yra daug fantazijos, kūrybos... Ir suvirintojas, bičas nuo staklių gali sukurti fantastišką patiekalą, pasijausti įvertintas kaip menininkas...

Kokį receptą ruošiate su polėkiu?

Turiu paprastą receptą, išmokė draugės brolis, grįžęs iš Jungtinės Karalystės, kur darbavosi virtuvėje. "Prisirišau" prie meksikietiško padažo guacamolės. Jį ruošiu prie mėsos ir kitų patiekalų, dažniausiai - jaukų šeštadienio ar sekmadienio rytą, kai nėra kur skubėti.

Pakepinu aliejuje įkaitintoje keptuvėje vištos filė su špinatais (pakepintais arba konservuotais) ir cukiniją. Būtinai nusiperku baltos itališkos duonytės, ant jos užsitepu maskarponės sūrio. O tada gaminu padažą.

Kad du žmonėms sočiai pavalgytų guacamolės, įberiu žiupsnelį kalendros, tris skilteles česnako, šviežiai nesmulkiai maltų juodųjų pipirų, druskos, trečdalį aitriojo pipiro (čili), vieną pomidorą su odele, keturis valgomuosius šaukštus majonezo ir visą avokadą. Tada viską sutrinu, sumaišau su majonezu ir įspaudžiu citrinos pagal skonį, ragaudamas.

Padažiukas pilamas į atskirą indelį ir valgomas su vištienos filė, su cukinija ir špinatėliais, maskarponės sūriu ir itališka duona.

Gal veikia kaip afrodiziakas?

Taip, šis padažas gali veikti kaip afrodiziakas. Kas užsikabino, - žino, kad jis turi malonų gurmanišką poveikį. Nereikia jo gaminti "ant greičio" - nes tada nejausi tikro skonio. Reikia nusiteikti.

Kalbino Ivona ŽIEMYTĖ

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder