Pagėgiuose Kęstas Komskis spiriamas į politikos užribį

Pagėgiuose Kęstas Komskis spiriamas į politikos užribį

Pirmą kartą Pagėgių savivaldybės istorijoje savivaldoje dalyvaujantis politikas gali netekti politiko mandato. Pagėgių savivaldybės valdančioji dauguma mano, kad Tarybos nario Kęsto Komskio veiksmai yra nesuderinami su jo dalyvavimu vietos savivaldoje, todėl Savivaldybės tarybai įteikė teikimą dėl  Pagėgių savivaldybės tarybos nario Kęsto Komskio įgaliojimų netekimo procedūros pradėjimo.

Balsai buvo perkami

Dar pakankamai nesenai politinio olimpo aukštumose skrajojusio Pagėgių politiko K. Komskio žvaigždė gęsta. 2016 metais buvęs Seimo Pirmininko pavaduotojas baigė savo karjerą Seime dėl galimų balsų pirkimo jo naudai.

Tuomet Vyriausioji rinkimų komisija vienbalsiai patvirtino sprendimą dėl K. Komskio pažymėjimo registracijos panaikinimo. Komisijos nariai pripažino, kad balsų pirkimas vykdytas K. Komskio naudai ir nusprendė pripažinti negaliojančiais jam tekusius balsus vienmandatėje apygardoje.

„Balsai buvo perkami, visų pirma, vieno kandidato interesams. Jis yra įvardintas – Kęstas Komskis“, – teigė to meto VRK pirmininkas Zenonas Vaigauskas. Taigi šio politiko praeitis yra su deguto atspalviu medaus statinėje.

Pradedamas interpeliacijos procesas

Savo politinę karjerą pastaruoju metu K. Komskis tęsė vietos savivaldoje. Šis politikas 2019 metais tapo Pagėgių savivaldybės tarybos nariu ir atstovauja visuomeniniam rinkimų komitetui „Pagėgių krašto vardan“, dirbančiam opozicijoje.

Tačiau Pagėgių savivaldybės tarybos narių dauguma turi pagrindo manyti, kad Pagėgių savivaldybės tarybos narys K. Komskis savo veiksmais ne vieną kartą pažeidė Lietuvos Respublikos viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybės tarnyboje įstatymo nuostatas.

Politikai siekia objektyviai ir išsamiai ištirti bei įvertinti, ar Pagėgių savivaldybės tarybos narys nesulaužė duotos priesaikos.

Todėl Tarybos posėdyje, pristačius teikimą Tarybai ir visuomenei, bus imamasi  tolimesnių procedūrų dėl galimo tarybos nario  priesaikos sulaužymo bei nevykdomų Lietuvos Respublikos viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje ir Lietuvos Respublikos vietos savivaldos įstatyme nustatytų įgaliojimų.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder