Prie pasaulinės #BelarusWatch akcijos prisijungė ir S. Stavickis-Stano

Prie pasaulinės #BelarusWatch akcijos prisijungė ir S. Stavickis-Stano

Didelio masto protestai, reikalaujantys skaidrių rinkimų Baltarusioje tęsiasi jau savaites. Valdžios tarnybos naudoja lazdas, gumines kulkas, dujas, šviesos ir garsines granatas, vandens patrankas ir kitą specializuotą įrangą prieš taikius civilius. Susirūpinę žmonės nuo Kijevo iki Vašingtono remia taikius protestus Baltarusioje ir išreikšdami solidarumą organizuojasi į #BelarusWatch akciją.

„Šiai tarptautinei iniciatyvai parinkome rugpjūčio 26-ąją, nes būtent tiek metų – 26, diktatorius Lukašenka yra valdžioje“. – socialiniame tinkle Facebook skelbia idėjos autorė, baltarusė Anastasiya Dyakova.

„Šia akcija siekiame patraukti svarbiausių tarptautinių institucijų ir nacionalinių vyriausybių dėmesį nuolatos stebėti įvykius Baltarusijoje, ir inicijuoti specialią komisiją, kuri užsiimtų Lakašenkos režimo daromų nusikaltimų ištyrimu“, – #BelarusWatch akcijos Lietuvoje koordinatorė Gintarė Narkevičiūtė.

Gyventojai raginami prisijungti prie akcijos, kuri Lietuvoje vyks socialiniame tinkle Facebook Rupgjūčio 26 d. (trečiadienį) nuo 18.00 iki 21.00 val. Visi akcijos dalyviai kviečiami kelti savo nuotraukas ir/ar filmuotą medžiagą tuo pačiu metu į renginio paskyrą bei nepamiršti pridėti grotažymę „#BelarusWatch in #Lithuania“. Tokiu būdu bus siekiama įprasminti ir padidinti baltarusių tautos kovos už laisvę matomumą Lietuvoje, Baltarusioje ir visame pasaulyje.

Prie idėjos įgyvendinimo Lietuvoje prisijungė ir žinomas atlikėjas Stanislavas Stavickis – Stano. „Nesvarbu kuriame šalies kampelyje bebūtume trečiadienį vakare – pasidaryti asmenukę ir ją patalpinti socialiniame tinkle užtruksime vos minutę, tačiau ta minutė gali tapti kertine broliškos tautos kovoje už laisvę“, – apie #BelarusWatch kalba dainininkas.

Planuojama, kad akcija sutrauks dalyvius iš bent trisdešimties miestų visame pasaulyje.

„Nors Lietuva skiria daug dėmesio įvykiams Baltarusioje, kitose valstybėse jo išties trūksta. Šiandien turime galimybę patraukti ne tik savo gyventojų, bet ir partnerių Europoje ir Amerikoje dėmesį.“ – komentuoja LR Seimo narė Rasa Petrauskienė.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder