Svarbi informacija mineralinių „Perrier“ ir „Vittel“ mėgėjams

Svarbi informacija mineralinių „Perrier“ ir „Vittel“ mėgėjams

Didžiausia pasaulyje į butelius išpilstyto vandens pardavėja „Nestle Waters“ pirmadienį naujienų agentūrai AFP prisipažino norėdama užtikrinti „maisto saugumą“ naudojusi maisto apdorojimo metodų, kurie prieštarauja Prancūzijos įstatymams.

Ji papasakojo keleto prekių ženklų, tokių, kaip „Perrier“ ir „Vittel“, mineralinį vandenį apdorojusi ultravioletinės šviesos ir aktyvintosios anglies filtrais, kad „užtikrintų maisto saugumą“, tuo patvirtindama verslo dienraštyje „Les Echos“ pirmiau pasirodžiusią informaciją.

Bendrovės „Nestle“ teigimu, ji „pamiršo, kaip svarbu laikytis teisės aktų“, tačiau dabar visi prekių ženklai atitinka Prancūzijoje taikomus reikalavimus.

Ji nurodė Prancūzijos institucijoms apie tai pranešusi 2021 m.

„Nestle“ nesuskubo paaiškinti, kada liovėsi apdoroti vandenį, pažymėtą prekių ženklais „Perrier“, „Vittel“, „Hepar“ ir „Contrex“.

Pagal Prancūzijoje galiojančius įstatymus, mineralinį vandenį dezinfekuoti draudžiama, nes toks vanduo turėtų būti saugus gerti tiesiai iš šaltinio.

Kita vertus, vanduo iš čiaupo, kad būtų klasifikuojamas kaip geriamas, pirma turi būti dezinfekuojamas.

Bendrovės „Nestle“ teigimu, „šaltinių aplinkoje įvyko pokyčių, todėl kartais būna sunku užtikrinti svarbiausias ypatybes“ – būtent vandens švarą ir mineralinę sudėtį.

Liovusi apdoroti mineralinį vandenį, „Nestle“ sustabdė vandens gavybą kai kuriuose rytų Prancūzijos Vogėzų departamente esančiuose šuliniuose, kurie yra laikomi „jautriais klimato pavojams“ ir todėl buvo priversta sumažinti mineralinio vandens „Hepar“ ir „Contrex“ gamybos apimtis.

 

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder