Visą dieną tradicinėje erdvėje miesto centre prie „Švyturys Brewery“ alaus daryklos vyko kūrybinės dirbtuvės, įvairiausios pramogos čia tradiciškai kūrė nepamirštamus vasaros įspūdžius.
„Mūsų tikslas visada yra nustebinti naujais skoniais. Kasmet nustebinam naujais muzikiniais skoniais ant scenos. Ir tuos, kurie vertina skonį savo skonio receptoriais“, - „Vakarų ekspresui“ sakė UAB „Švyturys-Utenos alus“ rinkodaros vadovas Andrius Bagdzevičius.
Anot jo, šiemetinė Aludarių šventė buvo tikrai tarptautinė. Dalyvavo net šešios daryklos iš penkių skirtingų pasaulio valstybių. Iš viso šventės dalyviai galėjo paragauti net 25 skirtingų aludarių kūrinių.
Šventės metu oras buvo permainingas, todėl lankytojams buvo dalinami ne tik festivalio marškinėliai, bet ir apsaugos nuo lietaus.
Kalbinti svečiai patvirtino, kad keli lietaus lašai tikrai nesugadino nuotaikos, o kiti net džiaugėsi, kad nėra per karšta.
Pasak A. Bagdzevičiaus, šventėje sulaukta net 10 tūkst. dalyvių, o tai net 3 tūkstančiais daugiau nei praėjusiais metais.
Į šventę atvyko dalyviai iš visos Lietuvos ir net užsienio.
Festivalio organizatoriai akcentavo, kad alus Lietuvoje nebėra tik gėrimas - tai kultūra, tai istorija, tai emocija.
Festivalyje ypač populiari buvo degustacijų erdvė, kur nusidriekė lankytojų eilės. Daug emocijų ir geros nuotaikos dalino aludariai iš kaimyninės Latvijos. Jau tradiciškai įvairius eksperimentinius skonius pristatė ir „Švyturio“ aludariai, kurie rekomendavo paragauti medinėse statinėse brandinto gėrimo su puta.
Visą dieną skambėjo gyva muzika. Net trijose festivalio scenose gerbėjus džiugino „Solo ansamblis“, „Ba.“, „Despotin Fam“, „Kamanių šilelis“, Rūta Mur, „FC Baseball“, „Superkoloritas“, „Abudu“, „Freestarz“ ir kiti.
Beje, dauguma kalbintų festivalio lankytojų išskirtinai teigė, kad labiausia laukė savo favoritų „Solo ansamblio“ pasirodymo.
Be festivalio teritorijoje veikusių barų, lankytojus gaminamo maisto kvapais viliojo net dvi dešimtys maisto vagonėlių, nes muzika, maistas ir alus geriausia derinys.
Lankytojai, kurie festivalyje lankėsi jau ne pirmą kartą, rekomendavo, kokį dešrainį ar ant žarijų kepamą mėsą rinktis, nes prisiminė jų skonį dar nuo praėjusio festivalio.
Organizatoriai siekia kelti alaus vartojimo kultūrą, skatinti jo derinimą su įvairiais patiekalais, kviečia atrasti naujus skonius ir išbandyti dar neragautus derinius. Kiekvienas čia galėjo rasti kažką, kas nustebino, pradžiugino ir sužadino apetitą.
Festivalyje smagiai laiką leido tiek jaunimas, tiek brandesnis jaunimas ir net šeimos su vaikais. Atmosfera buvo labai draugiška ir pilna atsipalaidavimo. Aludarių dienos festivalis veiklos užteko visiems - netrūko ir kūrybinių veiklų bei netikėtų pramogų.
Lankytojai galėjo rinktis ekskursiją po daryklą, susipažinti su „Švyturio“ alaus gamybos procesu. Drąsiausieji lankėsi tatuiruočių zonoje, kur galėjo nemokamai pasidaryti tiek tikrą, tiek laikiną tatuiruotę.

Rašyti komentarą