2025 metais Klaipėdoje - Olimpinės dienos renginys

Šiauliuose praūžė didžiausias Lietuvoje vasaros sporto ir pramogų renginys Olimpinė diena, kurioje dalyvavo apie 20 tūkstančių sporto mėgėjų ir profesionalų. Šventėje netrūko ir klaipėdietiškų akcentų.

Kitais metais Olimpinė diena vyks birželio 7 dieną Klaipėdoje.

Šiaulių miesto meras Artūras Visockas simboliškai Olimpinės dienos vėliavą perdavė Klaipėdos miesto vicemerei Linai Šukytei-Korsakei, Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriui Andriui Žukui ir Sporto skyriaus vedėjai Rasai Rumšienei.

Klaipėdos delegacija, kurią sudarė Klaipėdos savivaldybės Sporto skyriaus ir Klaipėdos lengvosios atletikos mokyklos atstovai, šeštadienį visą dieną Šiauliuose dalyvavo įvairiose sporto rungtyse ir veiklose, pasisėmė žinių ir patirties kitąmet planuojamam Olimpinės dienos renginiui Klaipėdoje.

Uostamiestis turi geros patirties

Paskutinį kartą Olimpinės dienos renginys Klaipėdos miesto centre ir palei Danės upę vyko 2019 metais.

Lietuvoje Olimpinė diena švenčiama nuo 1989-ųjų, o pastaraisiais metais susidomėjimas šiuo renginiu itin išaugo.

2019 metais, šalyje rengiant jubiliejinę 30-ąją Olimpinę dieną, buvo pagerintas lankomumo rekordas - uostamiestyje 100 nemokamų veiklų išbandė, turnyrus ir varžybas stebėjo bei Monique koncerto klausėsi iš viso net 30 tūkstančių dalyvių.

Šiemet Olimpinės dienos šventė buvo dedikuota Lietuvos olimpinio judėjimo 100-mečio paminėjimui bei Paryžiaus olimpinių žaidynių laukimui.

Renginio organizatoriai pasidžiaugė, kad šios šventės dalyviai buvo ypač aktyvūs.

Šventėje kiekvienas norintis galėjo išbandyti daugiau nei šimtą įvairiausių sporto ir pramoginių veiklų, taip pat rungtis įvairiose varžybose, susipažinti ir pabendrauti su olimpiečiais.

Kaip pasakojo LTOK prezidentė Daina Gudzinevičiūtė, kiekvienas olimpinis komitetas yra įpareigotas švęsti Olimpinę dieną.

„Ši šventė yra skirta visiems - nuo pačių mažiausiųjų iki tų, kurie gal ir neturi galimybės sportuoti, tačiau čia vis tiek gerai praleidžia laiką. Dauguma rungčių yra pritaikytos tiesiog besidominčiam aktyviomis veiklomis ir norintiems kažką išbandyti“, - sakė ji.

Rungtyse - gerai žinomi sportininkai

Dalį sportinių ir pramoginių veiklų išbandė ir šventės ambasadoriai. Ne kartą Olimpinėje dienoje dalyvavusiems olimpiečiams bėgikei Eglei Balčiūnaitei ir baidarininkui Edvinui Ramanauskui šįkart labiausiai patiko fechtavimosi sportas, stalo tinklinis bei kukurūzinis.

Sportininkai taip pat įveikė lietuvišką olimpinę mylią (1988 m), o E. Balčiūnaitė dar ir 10 km bėgimo distanciją.

Šiauliuose buvo galima sutikti ir žiemos sporto atstovų - 10 km bėgimo varžybose dalyvavo ir lygumų slidininkas olimpietis Tautvydas Strolia. Tokią pat distanciją buvo pasirinkęs ir buvęs irkluotojas olimpietis Saulius Ritteris.

Sporto skyrius ir Klaipėdos lengvosios atletikos mokyklos komanda
Asmeninio archyvo nuotr. Klaipėdos savivaldybės Sporto skyriaus ir Klaipėdos lengvosios atletikos mokyklos komanda Šiauliuose dalyvavo įvairiose ne tik sausumos, bet ir vandens sporto rungtyse.

Įžiebė šventės ugnį

Antrą kartą Šiauliuose vykstanti Olimpinė diena tradiciškai prasidėjo simbolinės šventės ugnies estafete nuo Sukilėlių kalnelio, per Šiaulių bulvarą, iki pagrindinės renginio scenos prie Geležinės lapės.

Šiemet garbė deglą estafete paeiliui nešti patikėta septyniems sportininkams - olimpiečiams Eglei Balčiūnaitei, Edvinui Ramanauskui, Pauliui Viktoravičiui, Santai Pakenytei-Čepulei, Remaldai Kergytei-Dauskurdienei bei paralimpiečiams Mindaugui Biliui bei Raimedai Bučinskytei, kuri ir užbaigė estafetę deglą perdavusi LTOK prezidentei D. Gudzinevičiūtei.

„Jausmas kaip prie starto linijos - širdis daužosi, o minčių jokių nebėra“, - po ceremonijos jaudulio neslėpdama kalbėjo paralimpietė šaulė R. Bučinskytė.

Paralimpietis disko metikas M. Bilius akcentavo, kad yra ypač svarbu, jog deglą nešė ir olimpiečiai, ir paralimpiečiai: „Tai yra labai svarbu visai bendruomenei, kad mes visi kartu nešėme Olimpinės dienos deglą.“

Bėgikė R. Kergytė-Dauskurdienė deglą nešė kartu su savo sūnumi ir sakė, kad tai jai yra didelė garbė. Nors ji yra kilusi iš Telšių, tačiau pastaruoju metu gyvena Šiauliuose.

„Labai myliu šį miestą. Džiaugiuosi, kad pavyko surengti gražų ir labai didelį renginį mūsų mieste, - sakė ji ir, renginio metu bendraudama su žiniasklaida, palinkėjo būsimiems Paryžiaus olimpinių žaidynių dalyviams nepasiduoti. - Kad ir kaip gali atrodyti, kad sunku ar net nebeįmanoma - nepasiduokite.“

Sporto ir pramogų šventę Šiauliuose organizavo LTOK, Lietuvos olimpinis fondas ir Šiaulių miesto savivaldybė.

Šventės svečiai galėjo išbandyti įvairias sporto šakas, gyvai pabendrauti su profesionaliais sportininkais, susitikti su olimpiečiais, įsitraukti į žaidimus, turnyrus, prisijungti prie edukacinių, olimpinio švietimo renginių.

Už aktyvų dalyvavimą kiekvieno laukė malonios motyvacinės dovanos - buvo išdalyti tūkstančiai prizų.

Į renginį įsitraukė sporto federacijos, klubai, šventės dalyviams buvo pristatytos ne tik vasaros, bet ir žiemos olimpinės bei neolimpinės sporto šakos, atskiras veiklas paruošė ir Lietuvos paralimpinis komitetas.

Šventę vainikavo Donato Montvydo su grupe koncertas.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder