Burokėlių sultyse marinuoti putpelių kiaušiniai

Šis įspūdingas kiaušinių užkandis papuošia ir pagyvina kiekvieną užkandžių lėkštę ir nepalieka abejingų.

Jums reikės:

24 putpelių kiaušinių

150 ml vandens

150 ml obuolių acto

nedidelis burokėlio

10 g druskos

60 g cukraus

2 gvazdikėlių

juodųjų pipirų

žirnelių

lauro lapų

Gaminimas:

Burokėlį nuplauname, nulupame ir sutarkuojame burokine tarka.

Sudedame į puodą kartu su kitais produktais ir užverdame. Marinatą kaitiname 5 minutes ir paliekame atvėsti. Atvėsusį nukošiame. Putpelių kiaušinius išverdame, nulupame, sudedame į sterilų stiklinį indą ir užpilame šiltu marinatu.

Kiaušinius galima valgyti jau po dviejų valandų. Kiaušiniai bus švelniai marinuoti ir itin aromatingi. Laikant ilgiau, skonis stiprės. Po dviejų valandų indą sandariai uždarome ir dedame į šaldytuvą. Šitaip marinuotus kiaušinius šaldytuve galime laikyti kelias savaites.

Skanaus!

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder