Jums reikės:
24 putpelių kiaušinių
150 ml vandens
150 ml obuolių acto
nedidelis burokėlio
10 g druskos
60 g cukraus
2 gvazdikėlių
juodųjų pipirų
žirnelių
lauro lapų
Gaminimas:
Burokėlį nuplauname, nulupame ir sutarkuojame burokine tarka.
Sudedame į puodą kartu su kitais produktais ir užverdame. Marinatą kaitiname 5 minutes ir paliekame atvėsti. Atvėsusį nukošiame. Putpelių kiaušinius išverdame, nulupame, sudedame į sterilų stiklinį indą ir užpilame šiltu marinatu.
Kiaušinius galima valgyti jau po dviejų valandų. Kiaušiniai bus švelniai marinuoti ir itin aromatingi. Laikant ilgiau, skonis stiprės. Po dviejų valandų indą sandariai uždarome ir dedame į šaldytuvą. Šitaip marinuotus kiaušinius šaldytuve galime laikyti kelias savaites.
Skanaus!
Rašyti komentarą