„Turgaus Food Hall“ - erdvė laisvalaikiui, kuri stebina kasdien

(2)

Jau daug klaipėdiečių ir miesto svečių atrado unikalią vietą Klaipėdos senamiestyje - „Turgaus Food Hall“. Pagal pasaulyje populiarią koncepciją įrengta laisvalaikio erdvė nuo pat atidarymo nenustoja stebinti savo svečių tiek maistu, tiek geromis emocijomis.

Po vienu stogu „Turgaus Food Hall“ subūrė net dešimt skirtingu maistu ir gėrimais lankytojus stebinančius šeimyninius svetingumo verslus.

„Klaipėdoje kitos tokios vietos nėra. Pirmiausia dėl erdvės, dėl mūsų atrijaus. Tai unikali vieta, kur lankytojai, nepriklausomai nuo to, ar lauke lyja, ar pučai vėjas, gali jaustis ramiai ir mėgautis erdve tarsi sėdėdami terasoje. Ypač tai svarbu tuomet, kai turime tokią tikrą lietuvišką vasarą kaip ši“, - šypsosi „Sip“ gėrimų ir kokteilių baro šeimininkas Gytis.

Anto jo, kartu „Food Hall'as“ yra tarsi gurmanų gatvė, kurioje neįpareigojančioje aplinkoje gali gardžiai pavalgyti, atsigerti kvapnios kavos ir pasikrauti energijos visai dienai po puikaus deserto. Ir, žinoma, pasimėgauti taure vyno.

Jei jau sukilo apetitas, tai pradėkime trumpą gastronominę kelionę po „Turgaus Food Hall'ą“.

Ukrainietiški barščiai

„Saulėgrąžos“ virtuvės šeimininkė Svetlana mus kviečia paragauti tikrų ukrainietiškų barščių, paruoštų pagal jos močiutės receptą.

„Tikra klasika. Barščiai su čenakine bandele ir naminiais lašinukais. Ragaukite ir gero apetito!“, - su ukrainietišku akcentu lietuviškai kviečia Svetlana.

Ji perspėja, kad didelę barščių porciją reikėtų rinktis atsargiai, nes ne visi ją gali įveikti, todėl galima rinktis ir pusę porcijos. O štai lašinukai prie barščių ne tik skanu, bet ir intriguoja.

„Patys mėsą sūdome, marinuojame, rūkome. Skoniai skirtingi, keičiasi. Jau pažįstame savo klientus. Jiems parenkame, atėjusiems pirmą kartą “pamiksuojame„, kad paragautų“, - pasakoja Svetlana.

Anot jos, svečiai taip pat labai pamėgo balandėlius, ukrainietiškus virtinukus su įvairiu įdaru.

„O pasimėgauti mūsų firminiu Kijevo kotletu atvyksta net specialiai, nes tokio sultingo tikrai niekur kitur mieste nerasite“, - intriguoja Svetlana.

Ukrainietiškam svetingumai ribų nėra, tačiau grįžkime prie baro, nes prie gero maisto reikia ir gerų gėrimų.

Unikali degustacija

„Sip Wine Bar“ baro šeimininkas Gytis rodo technikos stebuklą, aparatą, kurio Lietuvoje kitur praktiškai nesutiksite.

Iš pažiūros - kaip vitrina su buteliais, kaip koks keistas šaldytuvas. Tačiau tai automatinis gėrimų pilstymo įrenginys.

„Prie baro gaunate kortelę ir kelionė po skonių jūrą prasideda. Švarios taurės sudėliotos, o renkatės patys. Pirmiausia galite ragauti 25 ml, o vėliau - patikusio gėrimo piltis visą taurę“, - pasakoja Gytis.

Anot jo, vienu metu taip galima rinktis iš dvidešimties vyno rūšių, o išskirtinis - čia siūlomas vynas iš Italijos Abrucų regiono. Tokio niekur kitur neparagausi.

„Gėrimų automato privalumai, tai unikali vakuminė sistema, kuri gėrimą leidžia patiekti visada aukščiausios kokybės. O reguliuojama šaldoma vitrina - ir idealios temperatūros“, - akcentuoja Gytis.

Anot jo, erdvė aplink gėrimų aparatą jau tapo draugų kompanijų vakarėlių traukos centru. Norintieji giliau pasinerti į poskonių niuansus užsisako ir someljė paslaugą.

„Jau sulaukėme užklausų išsinuomoti ir visą „Turgaus Food Hall“ erdvę įmonių šventėms. Laisvai per du aukštus galime sutalpinti apie 150-200 žmonių“, - pasiūlymą mini Gylis.

Belgiškas šokoladas

Puiki diena neįsivaizduojama be kvapnios kavos ir užburiančio deserto.

Kepyklėlės „Saldu saldu“, kurios gimtinė Gargžduose, įkūrėja Roberta jau daug metų žino kelią į smaližių širdį ir piniginę.

„Visada sekame makarons skonių madas, tokias kaip Dubajaus šokoladas ar panašiai, tačiau, išduosiu paslaptį, populiariausi skanumynai yra tie, kurie mums primena vaikystės skonį“, - paslaptimis dalijasi Roberta.

Todėl neapsiriksite ragaudami „Saldu saldu“ plikytų pyragėlių su varškės įdaru (tikros varškės) ar naminio „Tinginio“ variacijų. O desertų karalius yra šokoladas.

„Naudojame tik tikrą aukščiausios kokybės belgišką šokoladą iš tikro kakavos sviesto, kuris tiesiog tirpsta burnoje. Nors tokio produkto kilogramo kaina šiuo metu siekia beveik 40 eurų už kilogramą, tačiau kokybė yra svarbiausia“, - sako Roberta.

O prie kokybiško deserto dera kvapni kava.

„Tikrą kavos kokybę ir skonį parodo „Espresso“. Svarbu ne tik kavos pupelės, bet ir pats paruošimas. Esmė slypi detalėse“, - sako „Saldu saldu“ šeimininkė.

O kad kava „Turgaus Food Hall'e“ tikrai puiki, galite įsitikinti kiekvienas asmeniškai. Kasdien jūsų laukia net dešimt barų (apie kitus papasakosime kitą kartą) ir kavinių Turgaus g. 15, Klaipėdos senamiestyje.

Kartu galite nustebti patekę ir į kokį nemokamą koncertą. Štai neseniai čia grojo gitaros virtuozas Lukas Isaak.

O artimiausius renginius ir visą meniu galite rasti www.turgausfh.lt. Iki susitikimo „Turgaus Food Hall'e“!

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Sidebar placeholder