Kaip išvalyti šaldytuvą nepaliekant kvapo: ekspertas paaiškino, ką reikia daryti

Maisto likučiai, pasibaigusio galiojimo produktai gali ne tik sukurti nemalonų kvapą jūsų šaldytuve, bet ir paskatinti pelėsio, bakterijų bei įsisenėjusių dėmių atsiradimą. Valymo ekspertai leidiniui „Real Simple“ atskleidė, kaip teisingai išvalyti šaldytuvą, kad po valymo neliktų jokių nemalonių kvapų.

Kaip dažnai reikia valyti šaldytuvą?

Kokybės skyriaus vadovė iš „FreshSpace Cleaning“ Ronda Vilson rekomenduoja šaldytuvą valyti bent kartą per 3–6 mėnesius. Tačiau valymo dažnumas priklauso nuo kelių veiksnių.

„Jei jūsų virtuvė yra nuolatinio judėjimo vieta ir visi nuolat užkandžiauja iš šaldytuvo, tuomet jį valyti reikėtų dažniau“, – pabrėžė ji.

Taip pat jį reikėtų valyti dažniau, jei jame laikote daug greitai gendančių ar išsipilti linkusių produktų.

„Tiesiog nenustatykite per žemos temperatūros, antraip turėsite apledijusį šaldytuvą. Bet iš tikrųjų, kaip dažnai valyti, sprendžiate patys, atsižvelgdami į savo pageidavimus. Jei netoleruojate netvarkos ir nemalonių kvapų, valykite dažniau“, – pridūrė Vilson.

Jums prireiks šių priemonių:

Kempinėlė;

Mikropluošto šluostė;

Dantų šepetėlis;

Pirštinės;

Universalus valiklis;

Indų ploviklis;

Valgomoji soda (pasirinktinai);

Actas (pasirinktinai);

Citrinos sultys (pasirinktinai).

Kaip valyti šaldytuvą?

Pirmiausia surinkite visas reikalingas valymo priemones. Tada išmeskite pasibaigusio galiojimo produktus ir išimkite visus likusius maisto produktus iš šaldytuvo. Po to išimkite visas ištraukiamas lentynas ir stalčius, kad juos išvalytumėte.

„Daugelis šaldytuvų modelių turi išimamas lentynas, durelių lentynėles ir stalčius. Vilson pataria išimti ištraukiamas lentynas, stalčius ir ledo dėžutę, ir išvalyti juos kempinėle su indų plovikliu bei šiltu vandeniu“, – rašo „Real Simple“.

Toliau kruopščiai apipurkškite šaldytuvo vidų universaliu valikliu ir nuvalykite jį šluoste. Ypatingą dėmesį atkreipkite į dėmes ar pridžiūvusius maisto likučius, kurie gali būti prilipę prie vidinių paviršių.

Vilson taip pat rekomenduoja naudoti acto ar citrinos sulčių ir nedidelio kiekio indų ploviklio mišinį. Tačiau po valymo nepamirškite palikti šaldytuvo atidaryto, kad jis kurį laiką išsivėdintų.

Tada jums reikia nuvalyti sandarinimo tarpinę ir tarpiklius.

„Guminė tarpinė aplink dureles taip pat turi būti išvalyta, nes ji gali sulaikyti kvapus. Senas dantų šepetėlis gali padėti išvalyti šaldytuvo kampus ir plyšius, taip pat guminę tarpinę. Skirtingai nei kitoms dalims, tarpikliams pakanka drėgnos mikropluošto šluostės“, – pažymėjo ekspertė.

Po valymo viską kruopščiai nusausinkite rankšluosčiu. Tai sumažins per didelės drėgmės riziką ir padės išvengti bakterijų bei pelėsio dauginimosi.

„Nepamirškite sudėti likusių produktų atgal į šaldytuvą, kol jie nesugedo. Patikrinkite talpyklų dugnus, kad įsitikintumėte, jog ant jų nėra skysčio nuo pratekėjimų ar išsiliejimų, likusių iki šaldytuvo valymo“, – pabrėžė Vilson.

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Sidebar placeholder