
Kodėl arbatą reikia įvynioti į foliją, o česnakus uždengti maistine plėvele – neįprasti kasdienio gyvenimo triukai
Tinkamai paruoškite kepimo popierių kepimui
Kad tolygiai išsidėstytumėte kepimo popierių kepimo formoje ir nesikankintumėte dėl suglamžytų kampų, galite pasinaudoti neįprasta, bet labai veiksminga gudrybe – sudrėkinkite kepimo popieriaus lapą po čiaupu.
Sudrėkintas kepimo popierius tampa plastiškesnis ir jį galima lengvai suformuoti norimuose induose. Tiesiog sudrėkinkite lapą vandeniu ir atsargiai pritaikykite jį prie formos, kad lengvai ir tolygiai priglustų. Šis būdas gerokai palengvina kepimo formos paruošimą ir sutaupo laiko bei nervų.
Daugiau jokių ašarų
Įtrinti pjaustymo lentelę actu pjaustant svogūnus – puiki gudrybė, padedanti išvengti ašarų. Procesas labai paprastas: prieš pradėdami pjaustyti svogūnus, tiesiog patrinkite lentelės paviršių actu.
Tai padės išvengti dujų, kurios verčia jus verkti, išsiskyrimo. Taip galėsite pjaustyti svogūnus be ašarų ir diskomforto.
Arbatos gaminimas be arbatinuko
Suberkite arbatą į foliją, suvyniokite ir pradurkite šakute, tada užpilkite verdančiu vandeniu – ir neprireiks jokio arbatinuko. Šis paprastas metodas padės mėgautis arbata bet kur, kur tik turite verdančio vandens ir šakutę. Dėl šios neįprastos gudrybės arbatos virimo procesas taps dar patogesnis ir paprastesnis.
Dabar galėsite mėgautis aromatizuota arbata bet kurioje situacijoje nenaudodami arbatinuko. Šis triukas su folija ir šakute – tikras išsigelbėjimas arbatos mėgėjams, vertinantiems paprastumą ir patogumą kasdieniame gyvenime.
Tinkamas česnakų paruošimas
Norėdami greitai susmulkinti česnaką, galite pasinaudoti paprasta gudrybe: česnako skilteles uždenkite maistine plėvele ir švelniai jas sudaužykite plaktuku. Šis metodas leis lengvai susmulkinti česnaką, neištaškant jo sulčių po visą virtuvę.
Nepamirškite, kad plėvele apvyniotus česnakus bus lengva nulupti nuo žievės, o tai sutaupys laiko ir supaprastins gaminimo procesą.
Rašyti komentarą