Sue Fogwell, turinti daugiau nei 22 metų darbo stiuardesės patirtį, įspėja: „Aš visada vengiu kokteilio „Kruvinoji Meri“ arba pomidorų sulčių skrydžio metu“.
Apie tai rašo Mail.Online.
Priežastis – didelis natrio kiekis. Pasak Fogwell, druska kartu su sausu oru salone skatina greitą organizmo dehidrataciją. O kai prie to prisideda dar ir alkoholis, organizmas netenka drėgmės dar greičiau.
„Kruvinoji Meri“ – tai ne tik druska, bet ir degtinė. Žinoma, kad alkoholis dehidratuoja organizmą, o esant sumažėjusiam slėgiui lėktuve šis poveikis sustiprėja. Todėl net Nacionalinė sveikatos tarnyba rekomenduoja riboti alkoholio vartojimą lėktuve.
Sue Fogwell taip pat nerekomenduoja gerti vandens iš lėktuvo čiaupo. Jos teigimu, ji niekada nevartoja tokio vandens, taip pat ir gėrimų, pagamintų iš jo, ypač arbatos ir kavos.
Priežastis – vandens tiekimo sistema lėktuve: vanduo tiekiamas iš rezervuarų, kurių švarumas ne visada garantuojamas. Tai kelia pavojų sveikatai.
Jei norite atsigaivinti skrydžio metu, rinkitės buteliuose parduodamą vandenį arba sultis su mažu druskos kiekiu ir be alkoholio. Lengvi negazuoti gėrimai geriau palaikys jūsų vandens balansą.
Tam tikrų gėrimų populiarumas danguje ne visada reiškia jų naudą. Stiuardesės, kasdien stebinčios keleivių reakcijas, tiksliai žino, kas gali nutikti. Prieš užsisakydami „Kruvinąją Merį“ kitą kartą, prisiminkite Sue patarimą.

Rašyti komentarą