Kokius maisto produktus nereikėtų laikyti šaldytuvo apatinėje lentynėlėje: dietologai išvardijo 9 produktus

Šiuolaikiniame pasaulyje žmonėms be šaldytuvo būtų labai sunku gyventi, todėl šis buitinis prietaisas yra būtinas kiekvienoje virtuvėje. Tačiau kartais žmonės gali jį naudoti netinkamai, dėl ko maisto produktai greičiau genda. Apie tai rašo „Real Simple".

„Šaldytuvas yra viena iš svarbiausių maisto produktų laikymo vietų, kurią mes, kaip visuomenė, dažnai naudojame netinkamai. Yra tam tikrų niuansų, kaip mes dedame maisto produktus į šaldytuvą, ir dauguma žmonių nežino metodų, kurie padėtų išlaikyti maisto produktus kuo saugesnius“, – pabrėžė mokslų magistrė, dietologė, sertifikuota mitybos ir dietologijos specialistė Rachel Gargano.

Žinoma, kad šaldytuvas turi atskiras sekcijas skirtingoms reikmėms, ypač patogios yra durelės ir lentynos, tačiau jose temperatūra kinta dėl nuolatinio atidarymo. Kalbant apie daržovių indą, jis skirtas produktams šviežiems išlaikyti, o šaldytuvo lentynos taip pat turėtų būti naudojamos pagal paskirtį.

Dėl to, kad šiluma kyla į viršų, viršutinė šaldytuvo lentyna yra šiltesnė už apatines.

„Ši lentyna turėtų būti skirta produktams, kurie jau yra paruošti arba paruošti vartoti, arba kurių nereikia kaitinti aukštoje temperatūroje“, – paaiškino R. Gargano.

Todėl „Real Simple“ pasakojo, kokių produktų niekada nereikėtų laikyti apatinėje šaldytuvo lentynoje, nes jie labiau tinka viršutinei daliai.

Likučiai

„Viršutinė lentyna yra saugiausia vieta šaldytuve, nes iš ten niekas negali išsilieti, todėl ten reikėtų laikyti viską, kas jau buvo paruošta, pavyzdžiui, maisto likučius. Be to, kadangi viršutinė lentyna paprastai yra labiausiai matoma vieta, jūs rečiau pamiršite suvalgyti paruoštus patiekalus ir maisto likučius“, – pabrėžė dietologė Jennifer Nicole Bianchini.

Kietai virti kiaušiniai

Virtų kiaušinių nereikėtų laikyti kartu su žaliais, nes dėl lukšto gali įvykti kryžminis virtų kiaušinių užteršimas. Todėl nuplautus ir neplautus kiaušinius reikėtų dėti į viršutinę šaldytuvo lentyną, kur jie išliks švieži iki savaitės.

Virtas garnyras

Jei turite ryžių, makaronų ar kitų grūdų likučių, padėkite juos ant viršutinės, o ne apatinės lentynos.
„Produktai, kurie jau yra paruošti arba paruošti valgyti, yra labiau pažeidžiami, todėl laikant juos viršutinėje šaldytuvo lentynoje jie yra apsaugoti nuo drėgnų sulčių ar bakterijų, kurios gali ištekėti iš tokių produktų kaip žalias mėsa“, – paaiškino Bianchini.

Paruošti mėsos produktai

„Visiškai paruošti mėsos produktai, tokie kaip bekonas ar dešra, gali būti laikomi viršutinėje lentynos dalyje. Žalias mėsa ir paukštiena turi būti laikomi šaltai, atskirai nuo kitų produktų, apatinėje lentynos dalyje. Nenorime, kad žalios mėsos sultys lašėtų ant produktų, kurių neketiname ruošti“, – pabrėžė Gargano.

Žolelės

Pasak Bianchini, žalumynus verta laikyti puokštelėje nedidelėje stiklinėje arba stiklainyje su vandeniu. Jie gerai išsilaikys viršutinėje šaldytuvo lentynoje, tačiau vandenį reikėtų keisti kas dvi dienas ir, jei reikia, nupjauti žalumynų stiebus.

Kepiniai

„Kepiniai, kuriuos reikia atšaldyti, pavyzdžiui, pyragai ar tortilijos, turėtų būti laikomi viršutinėje lentynoje“, – pridūrė Gargano.

Uogos

Pasak ekspertų, uogų nereikia laikyti šaldytuvo šaldžiausioje dalyje. Ideali vieta joms laikyti – vidurinė arba viršutinė lentyna.

Paruošti patiekalai

Salotų rinkiniai, užkandžių pakeliai, suši ir kiti paruoštas valgyti patiekalas turėtų būti laikomi viršutinėje lentynos dalyje kartu su kitais maisto likučiais.

Prieskoniai

Visus prieskonius galima laikyti viršutinėje šaldytuvo lentynoje, ypač tuos, kuriems nebūtina šalta temperatūra. Tai ypač pasakytina apie riešutų ir sėklų aliejų, tahini, actą ir kitus.

Šaltinis: unian.net

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Sidebar placeholder