„Auksinės krivūlės riterio“ apdovanojimas – kultūros puoselėtojai Virginai Asnauskienei

Svarbiausiuose Lietuvos savivaldybių metų apdovanojimuose – „Auksinių krivūlių“ teikimo ceremonijoje, įvertinta ir kultūrininkė, Mažosios Lietuvos tradicijų puoselėtoja, Klaipėdos rajono savivaldybės tarybos narė Virgina Asnauskienė. Jai skirtas „Auksinės krivūlės riterio“ apdovanojimas.

Virgina Asnauskienė yra nusipelniusi Klaipėdos rajono kultūrai savo idėjomis ir iniciatyvomis, kūrybine dvasia ilgus metus įkvepianti ne tik Drevernos, bet ir kitas Klaipėdos rajono bendruomenes. Kultūrininkė ne tik formuoja bendruomenės kultūrinius poreikius, bet ir telkia Drevernos bendruomenę aktyviai veiklai, organizuoja rajono etninės kultūros festivalius, renginius, parodas, savo veikla garsina Klaipėdos rajoną Lietuvoje ir už jos ribų. 

Kūrybininkė yra pelniusi daugybę apdovanojimų ir padėkų, ji išrinkta pirmosios 2023 m. įsteigtos Klaipėdos rajono savivaldybės metų kultūros ir meno darbuotojo premijos laimėtoja.

V. Asnauskienė taip pat inicijuoja ir vykdo tarptautinius bei vietos projektus, organizuoja kultūrines ekspedicijas, kurių metu surinktą medžiagą, vietos gyventojų atsiminimus yra įamžinusi vaizdo ir garso laikmenose bei leidiniuose, taip užtikrindama senųjų tradicijų gyvybingumą bei perdavimą ateities kartoms. 

Daug dėmesio V. Asnauskienė skiria Mažosios Lietuvos krašto tradicijų puoselėjimui ir lietuvininkų tarmės sklaidai. 

Moteris ilgus metus vadovauja pamario žvejų gyvenimo ypatumus, tradicijas ir tarmę reprezentuojančiam ansambliui „Žvejytės“, taip pat aktyviai dalyvauja Priekulės meno ir kultūros centro folkloro kolektyvo „Vėlingis“ veikloje, atstovauja kraštui ne tik Dainų šventėse, festivaliuose, bet ir Europiadose.

V. Asnauskienė taip pat yra ir aktyvi visuomenininkė, nuo 2020 m. – Klaipėdos rajono savivaldybės kultūros tarybos narė, prisidėjusi prie Klaipėdos rajono savivaldybės kultūros strategijos iki 2030 m. ir kitų strateginės svarbos dokumentų rengimo. 

Nuo 2017 m. – Pamario klasterio „Žuvies kelias“ narė, organizuojanti kraštą pristatančias edukacines programas rajono svečiams.

„Auksinės krivūlės riterio apdovanojimas kasmet skiriamas tik trims nominantams, tad konkurencija šioje kategorijoje išties didelė. Džiaugiamės ir didžiuojamės galėdami šį apdovanojimą parvežti Virginai. 

Drevernos bendruomenės ir Virginos Asnauskienės dėka Drevernai suteiktas ir 2025 metų mažosios kultūros sostinės vardas. 

Nuoširdžiai sveikiname su apdovanojimu ir dėkojame už didelį indėlį kultūriniam rajono gyvenimui“, – sako Klaipėdos rajono meras Bronius Markauskas.

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder