„Būkime kartu“: KKLJC Atviro jaunimo centro rengiamoje bendruomenės šventėje – jaunimo atlikėjai, organizacijų mugė ir populiarėjantis žaidimas „Parneštukas“

Rugsėjo 21 d., šeštadienį, 13 val. Sąjūdžio parke (Laukininkų g. 30, Klaipėda) vyks bendruomenės šventė „Būkime kartu“. Klaipėdos karalienės Luizės jaunimo centro (KKLJC) Atviras jaunimo centras kartu su partneriais ir rėmėjais kviečia Jus pasimėgauti bendryste, gera muzika, įtraukiančiais pokalbiais ir aktyvia sportine veikla. 

Šventės metu KKLJC Atviras jaunimo centras pristatys įgyvendinamus projektus „Jungtys“, „Pažink save“, „Savas kiemas 2“, kuriuos finansuoja Jaunimo reikalų agentūra prie Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos, taip pat projektą „Klaipėda, jaunimas – dalis tavęs“, kurį finansuoja Klaipėdos miesto savivaldybė. 

Susipažinti kvies su jaunimu dirbančių organizacijų mugė, pasportuoti ragins sparčiai tarp jaunimo populiarėjantis sportinis žaidimas „Parneštukas“, kuriame varžysis ne tik komandos iš Klaipėdos, Vakarų Lietuvos, bet ir Latvijos, atsigaivinimui - putų šou. 

Šventės svečiais taps jaunosios publikos ypač mylimas atlikėjas Karolis Rupkus ir grupė „Patruliai“ – muzikiniai svečiai bus pasiruošę ne tik pristatyti savo atliekamą muziką, bet ir atsakyti į KKLJC Atviro jaunimo centro jaunųjų renginio vedėjų klausimus. 

„Jungtys“ ne tik patars, bet ir palydės

Bendruomenės šventėje „Būkime kartu“ daugiau sužinosite ir apie KKLJC Atviro jaunimo centro vykdomus projektus – „Jungtys“, „Pažink save“, „Savas kiemas 2“, kuriuose dalyvauja ar jau spėjo pabuvoti daugybė Klaipėdos miesto jaunimo. 

Šalies jaunimą jungiančiame projekte „Jungtys“, kuris bus vykdomas iki pat 2028 m. pavasario kviečiami dalyvauti 14-29 m. mažiau galimybių turintys jaunuoliai ir neaktyvūs jauni žmonės, kurie nedirba ir nesimoko. 

„Jungtys“ prisideda prie darnaus vystymosi principo įgyvendinimo, lavinant jauno žmogaus asmeninius ir socialinius įgūdžius, suteikiant jaunam žmogui žinių ir gebėjimų, leidžiančių integruotis į darbo rinką ir (ar) grįžti į švietimo sistemą, įsilieti į visuomenę, taip prisidedant prie skurdo ar socialinės atskirties mažinimo. 

Kuo projektas gali būti naudingas? Vyksta individualus darbas su jaunimu, siekiant stiprinti jo gebėjimus spręsti kasdienio gyvenimo problemas ir užtikrinti kasdienių poreikių tenkinimą pagal individualius veiklos planus; darbas su jaunimo grupėmis, siekiant ugdyti asmenines, tarpasmenines ir profesines kompetencijas; pagalbos pažįstant save paslaugos; socialinių ir gyvenimo įgūdžių ugdymo, motyvavimo, innformavimo apie jauno žmogaus galimybes, palydėjimo, mentorystės paslaugos ir kt.

„Pažink save“ atskleis jaunimo talentus

Projektas „Pažink save“ vykdomas visus 2024 m. siekia sukurti jaunimui draugiškų, nemokamų paslaugų tinklą, kuris padėtų jauniems žmonėms pažinti save, paruoštų darbo rinkai ir supažindintų su karjeros galimybėmis. 

Dirbant su jaunimu ir vykdant jaunimo informavimą ir konsultavimą pastebėta, kad jaunimas nepažįsta savęs t.y. nežino ne tik savo asmeninių galimybių, kaip galėtų realizuoti save, bet ir kur galėtų pritaikyti savo sugebėjimus ir tokiu būdu įsitvirtinti visuomenėje atradus sau tinkamą profesiją. 

Dažnai jaunuolis pasirinkdamas norimos profesijos studijas, studijuodamas, pamato, kad tokia studijų programa nėra jam tinkama ir nepateisina jo lūkesčių ir galimybių, tad meta mokslus. 

Tai stumia jauną žmogų į nežinomybę, kas gali paskatinti destruktyvų elgesį tiek savo, tiek kitų atžvilgiu. 

Šiuo projektu siekiama sukurti jaunimui draugiškų, nemokamų paslaugų tinklą, leidžianti pažinti save, pasiruošti būsimam darbui ar net susipažinti su potencialiais darbdaviais. 

Tam organizuotos patyriminės veiklos, protmūšiai, sportinės varžybos, paskaitos, diskusijos atliepiančios jaunimo poreikius. 

Ypač didelio susidomėjimo sulaukė pokalbių ciklas „Sėkmės istorijos“ – susitikimai su savo srities profesionalais, žymiais žmonėmis, kurių metu buvo dalinamasi gerąja patirtimi, o jaunimas turėjo galimybę paklausti jiems rūpimų klausimų ar net tapti diskusijos moderatoriais, filmuotojais, fotografais, renginį aprašančiais žurnalistais. 

Projekte jaunuoliams bus suteiktos ir individualios karjeros specialistų konsultacijos. 

„Savas kiemas 2“: kad laiką leidžiantys gatvėje įsijungtų į bendruomenę

Atviras jaunimo centras 2024 m. vykdo projektą „Savas kiemas 2“, kurio tikslas – mažinti jaunimo, leidžiančio laiką gatvėje, socialinę atskirtį, didinti jo galimybes, visaverčiai dalyvauti visuomenės gyvenime bei ugdyti pilnavertės asmenybės savimonę. 

Siekiama užmegzti santykius su jaunuoliais, leidžiančiais laiką gatvėje, kurie patiria sunkumus ir jiems reikalinga pagalba bei palaikymas; stiprinti šio jaunimo socialinius įgūdžius, pasitikėjimą savimi bei motyvaciją; stiprinti darbuotojų, dirbančių su jaunimu gatvėje, kompetencijas. 

Norėdami atliepti jaunuolių poreikius ir spręsti iškilusias problemas jaunimo darbuotojai gatvėje visus metus vykdys susitikimus su jaunuolių grupėmis, individualias konsultacijas, suteiks informaciją aktualiais klausimais, vykdys diskusijas, edukacinius užsiėmimus ir kt. 

Šių veiklų metu kuriamas draugiškas kontaktas su jaunuoliais, skatinama jaunuolių socialinė integracija, ugdomi komunikaciniai ir darbo komandoje įgūdžiai. 

Jaunuoliai kviečiami atrasti naujus potyrius ir sužinoti apie Atviro jaunimo centro teikiamas galimybes bei jomis naudotis. 

Viena iš siekiamybių  tarpininkauti tarp jaunimo, leidžiančio laiką gatvėje, ir valstybės bei savivaldybių institucijų, įstaigų ir (ar) organizacijų, atstovauti juos sprendžiant svarbius gyvenimiškus klausimus.

Klaipėda, jaunimas – dalis tavęs¡

KKLJC Atviras jaunimo centras 2024 m. vykdo jaunimo iniciatyvų projektą „Klaipėda, jaunimas – dalis tavęs”, kurį finansuoja Klaipėdos miesto savivaldybė.

Projekto tikslas – jaunų žmonių ir jaunuolių grupių socializacija ir integracija į visuomenės gyvenimą. Projekte siekiama sudominti jaunuolius kultūrine – pažintine veikla, bei įtraukti juos į veiklų vykdymo procesus; stiprinti jaunuolių pasitikėjimą savimi dalyvaujant grupinėse ir individualiose veiklose; įsijungti į bendruomenę ir ugdyti jaunų klaipėdiečių motyvaciją domėtis savo šalies, Klaipėdos kultūriniu ir istoriniu gyvenimu. 

Projekto įgyvendinimo pradžia – 2024 m. vasario 1 d., pabaiga – 2024 m. gruodžio 10 d. 

Išvyskite naują sportinį žaidimą „Parneštukas“

Bendruomenės šventė „Būkime kartu“ jūsų galimybė daugiau sužinoti, o svarbiausia išvysti, Lietuvoje sparčiai populiarėjantį žaidimą „Parneštukas“. 

Egzistuoja kelios šio žaidimo versijos, tačiau Sąjūdžio parke komandos azartiškai jungsis į klasikinę versiją, kuomet aikštė dalijama pusiau įrengiant 4 bazes, turinčias po 8 pagaliukus. 

Žalia ir raudona spalvomis paženklintos komandos po 5 arba 7 asmenis rungiasi siekdamos visus pagaliukus parnešti į savo spalvos bazę. 

Projektas „Parneštukas 2.0“, kurio tikslas plėtoti inovatyvius fizinio žaidimo metodus, skirtus jaunimo bendruomenės plėtrai vietos lygmeniu, skatinančius fizinę ir psichinę sveikatą bei kokybišką laisvalaikį,   vyks iki 2025 m. gegužės pabaigos. 

Šio projektu metu bendradarbiaujama su Latvijos organizacija „Workout Generation“: sukurta informacinė medžiaga apie žaidimą „Parneštukas" latvių, anglų ir lietuvių kalbomis, organizuojami mokymai Latvijos ir Lietuvos specialistams, siekiantiems tapti žaidimo "Parneštukas" treneriais, taip pat projekto metu bus surengta 100 „Parneštuko" žaidimo varžybų Liepojoje, Pietų Kuržemės regione ir Vakarų Lietuvoje! Draugaukime - tai bus galinga!

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder