Kęstutis Meliauskas

Fotomenininkas įprasmino telefonų numerius

Įspūdingais meniniais projektais jau kurį laiką džiuginantis klaipėdietis fotografas Kęstutis Meliauskas neseniai pristatė naują savo kūdikį „Iliustruoti skaičiai“.

"Telefono numeris be žmogaus - tai tik daug skirtingų skaitmenų. Skambindamas lauki, kol atsilieps žmogus? O kaip atrodo tie superherojai, kurie slepiasi už skaitmenų, tamsiame fone, būdami nematomi?

Skaičiai turi atvaizdą ar greičiau atvaizdas turi skaitmenį.

Skambink, kai reikia pagalbos, bet nepamiršk, kad kažkieno telefonų knygoje esi nugulęs kaip ir kiti skaičiai. Ateis diena, kai turėsi atsiliepti ir tu, nes kažkam reikės tavo pagalbos. Paskambink ir atsiliepk", - naująjį projektą socialinėje erdvėje pristato K. Meliauskas.

Kūrėjas „Vakarų ekspresui“ pasakojo, kad šis projektas gimė gana greitai.

„Kai jau turiu idėją ir galvoje susidėlioju, kaip turėtų atrodyti galutinis vaizdas, viskas vyksta gana greitai ir lengvai. Šiam projektui nuotraukas dariau kiek daugiau nei savaitę“, - šypsosi fotomenininkas.

Visų pirma socialiniuose tinkluose jis pasiteiravo žmonių, į ką jie dažniausiai kreipiasi pagalbos. Taip paaiškėjo, kurių profesijų atstovus reikėtų įtraukti į šį projektą.

„Įdomu tai, kad daugelis įvardijo, kad pagalbos pirmiausia kreipiasi į mamą“, - apklausos rezultatais dalijosi K. Meliauskas.

Fotografas džiaugiasi, kad norinčiųjų dalyvauti jo inicijuojamuose projektuose netrūksta.

„Nežinau, gal dėl to, kad žmonių ieškau savo artimoje aplinkoje, dažniausiai visi mielai sutinka ir net labai apsidžiaugia gavę tokį pasiūlymą. Retai būna, kad atsisakytų. Visiems labai įdomu“, - džiaugėsi fotomenininkas.

Pasiteiravus, koks paprastai būna jo sukurtų projektų likimas, fotomenininkas šyptelėjo: „Paleidžiu juos gyventi, ir tiek.“

K. Meliauskas pasakojo, kad fotografuoja jau gerą dešimtmetį, o meniniai projektai į jo gyvenimą įsiveržė ne taip seniai.

„Juodai balta stilistika susirgau gal prieš dvejus metus. O pirmasis tokios stilistikos projektas, regis, gimė prieš metus, kai prasidėjo pirmasis karantinas. Tuomet sugalvojau nuotraukose meniškai įamžinti medicinines kaukes dėvinčius žmones jų balkonuose. Šis projektas sulaukė didžiulio atgarsio. Taigi užsikėliau sau nemenką kartelę, tad kai kuriu kitus projektus, kartais nėra lengva perspjauti pačiam save“, - pasakojo jau ne vieną įspūdingą projektą įgyvendinęs fotografas.

Vyras džiaugėsi, kad būtent karantino metu atsirado daugiau laiko kurti meninius projektus.

„Pasakysiu atvirai - kai pavyksta įgyvendinti kūrybines idėjas, jaučiuosi labai laimingas“, - prisipažino K. Meliauskas ir žadėjo, kad panašių projektų jo gerbėjai išvys dar ne vieną.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder