Grupė „16 Hz“ atgaivino legendinę dainą – vaizdo klipą jai filmavo simbolinėje vietoje

„Kasdien pasaulyje vyksta du gyvenimai ir kiekvienas jų turi skirtingą realybę – viename nėra didelių rūpesčių, šviečia saulė, dalinamės meile, o kitame, regis, visada tamsu – žūsta gyvybės, krenta bombos ir smurtas yra įprastas.“

„Paradoksalu, bet tie gyvenimai vyksta vienu metu, o matome tik vieną iš jų“, – sako grupės „16 Hz“ narys Petras Jucevičius, dalindamasis, kas įkvėpė atgaivinti legendinę dainą „Tyliai, tyliai“.

Kūrinys, kuriam žodžius parašė Vaidas Šimbelis, pirmą kartą radijo stočių eteriuose suskambėjo 1997 metais.

P.Jucevičius pasakoja, kad jis su broliu Robertu dainai suteikė romantišką skambesį ir gerbėjai ją labai pamėgo.

„Grupės repertuare yra mažai lyriškų dainų, o „Tyliai, tyliai“ buvo viena populiariausių. Ji sulaukdavo tiek pat dėmesio, kaip ir tie kūriniai, kuriuos girdint norisi šokti“, – šypsosi autorius ir atlikėjas.

Grupės „16 Hz“ narys pastebi, kad atgaivintojo hito žodžiai šių dienų kontekste įgauna kitokią prasmę nei prieš daugiau nei du dešimtmečius.

„Norėdami atskleisti kontrastą tarp dviejų skirtingų kasdienybių, vaizdo klipą filmavome keliose vietose – Kauno centre ir Gulbiniškių balistinių raketų bazėje.

Šiuo metu ji yra apleista ir puikiai tiko atspindėti skausmą teikiančių įvykių, tokių, kaip karas, atmosferą“, – sako P. Jucevičius.

Jis neabejoja, jog vasarą apie netektis galvoti nėra paprasta, nes norisi mėgautis ilgais vakarais, geru oru, poilsiu, atostogomis.

„Dainai nesistengėme suteikti dramatiško atspalvio. Bus, kas jos klausydamas, girdės visai kitus dalykus nei mes norėjome pasidalinti ir jie bus teisūs. O bus, kas į ją pažvelgs mūsų akimis.

Į „Tyliai, tyliai“ įterpėme daug simbolių, kurie kiekvienam atsiskleis savitai ir tai yra kūrybos privilegija“, – sako P. Jucevičius.

16 Hz - Tyliai tyliai
Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder