Grupė „Katarsis“ pristato savo pirmąjį mini albumą: „Jis – apie vienišumą ir atotrūkį nuo gamtos“

Alternatyvaus roko grupė „Katarsis“, vedama lyderio, solisto Luko Radzevičiaus, pristato pirmąjį grupės karjeroje mini albumą pavadinimu „Dausos“. 

Jo pristatymą lydės ir svarbiausias šių metų grupės koncertas Vilniuje, menų fabriko LOFTAS kieme, kuriame klausytojai pirmą kartą gyvai išgirs albumą „Dausos“ bei kitus grupės kūrinius – tarp jų ir gerai žinomą vasaros hitą „Vasarą galvoj minoras“.

Grupės lyderis L. Radzevičiaus „Katarsį“ pristato kaip grojančius kartu trankią ir ramią emocinę muziką.

Pasak jo, naujasis 5-ių muzikinių kūrinių albumas yra apie tai, su kuo šiais laikais dažnai susiduria jaunas žmogus: apie vienišumą, savęs ieškojimą ir atradimą gyvenime bei patiriamą gamtos trūkumą.

„Albumui „Dausos“ įkvėpimo sėmiausi iš savo asmeninės būsenos, jausmų, iš muzikos, kurios tuo metu klausausi. Atvirai – šis mini albumas gimė, kai žiemą pradėjau kurti naują singlą. Tačiau eigoje pajaučiau, jog visų jausmų nebepavyksta sutalpinti į vieną dainą – tad nusprendžiau išleisti penkias“, – dalijasi jis.

Atlikėjas priduria, jog visą mini albumą apibrėžia pirmoji ir paskutinioji dainos – albumo pradžia simbolizuoja atsiribojimą, savotišką užsidarymą nuo pasaulio, o pabaiga iliustruoja, kokios yra tokios saviizoliacijos pasekmės.

Albumas pakankamai skiriasi nuo įprasto grupės „Katarsis“ muzikinio skambesio – jame vyrauja tiek elektronikos, tiek folkloro žanrai, o ir kiekviena daina mini albume, pasak L. Radzevičius, skamba unikaliai.

L. Radzevičiaus teigimu, įdomiausiai gimė mini albumo daina „Paleisiu“ – joje panaudotas anksčiau išleistos dainos „Pamiršau žiūrėt į paukščius“ „išvirkščias“ pagrindinės gitaros takelis, kuris tapo naujosios dainos pagrindu.

Jau dabar naujausią grupės mini albumą „Dausos“ galima išgirsti skaitmeninėse muzikos klausymosi platformose, o albumo pristatymo koncertas vyks birželio 6 d., Vilniuje, menų fabriko LOFTAS kieme.

https://open.spotify.com/album/6rRjN3lOSDqJQDC9GbEvPy?si=pHH6zJLbSVqJRSc7YfjN6Q

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder