Grupei „The Roop“ pranašauja vietą dešimtuke

(1)

Antradienį  grupė „The Roop“ su daina „Discoteque“ pateko į Eurovizijos finalą. Roderdamo „Ahoy“ arenoje vykstančio konkurso metu atlikėjai pasirodė pirmieji ir, panašu, iš karto pelnė žiūrovų simpatijas. O ką apie lietuvių pasirodymą mano žymūs mūsų šalies atlikėjai iš Klaipėdos?

Dainininkas Steponas Januška pasirodymą vertino itin palankiai.  „Buvo labai geras išankstinis įdirbis.  Jau vien tai, kad „The Roop“ pavyko taip sėkmingai pajungti visą Lietuvos ir užsienio publiką, manyčiau,  yra sėkmingiausias pasiruošimo etapas, koks tik yra buvęs Eurovizijoje“, - džiaugėsi S. Januška.

Kūrėjas neturėjo jokių priekaištų ir atlikimui. „Matosi, kad buvo labai pasistengta ir iki smulkmenų viskas apgalvota. Žodžiu, atlikimas – pavykęs“, - kalbėjo S. Januška. 
Tačiau menininkas pabrėžė, kad norint sužavėti visą Europą, tobulo pasiruošimo neužtenka. „Reikalingas ir kūrinys, kuris patiktų visai Europai.

Laikausi nuomonės, kad vis tik tai yra dainų konkursas. Linkėsiu mūsų atliėjams lygiai tokio pačio aukšto lygio pasirodymo ir finale, kad niekas nesutrukdytų. O rezultatas bus žiūrovų rankose. Manyčiau, kad vien jau patekimas į dešimtuką būtų tikrai gera vieta“, - svarstė pašnekovas. 

Dainininkui Viliui Tarasovui pasirodė, kad  lietuviai didžiojoje Eurovizijos scenoje atrodė šiek tiek per maži.  „Eurovizijos scena yra labai didžiulė, o pačių grupės atstovų joje, atrodo, labai mažai. Nors Lietuvoje viskas atrodė puikiai. O Eurovizinėje scenoje, kai kameros paima tam tikrą rakursą, atrodė, kad jų tikrai per mažai tokiai scenai. Tačiau filmuojant iš arti, stambiu planu, atrodo viskas gerai“, - pasakojo daininkas, pažymėdamas, kad jautė trūkumą ir vizualinių efektų scenoje. 

Vis tik V. Tarasovas, kartu su žmona Violeta Tarasoviene buvo užtikrinti, kad grupė „The Roop“ į finalą tikrai pateks. „Aišku, kai paskelbė pirmus 5 atlikėjus, patekusius į finalą, o mūsiškių tarp jų dar nebuvo, jaudulys šiek tiek buvo apėmęs“, - juokėsi pokalbininkas. 
„Dėl pirmosios vietos nebūčiau toks optimistas, bet, manau, kad į dešimtuką tikrai galime patekti. Be abejo, reikia žiūrėti, kokie atlikėjai pasirodys antrajame pusfinalyje. O bus ir Prancūzija, kuri labai stipri, ir Rusija labai gerai pasirodė, kaip bebūtų keista“, - savo nuomonę dėstė atlikėjas.  

Dėl lietuvių sėkmės Eurovizijoje džiaugsmo neslėpė ir pats joje dalyvavęs dainininkas Jurijus Veklenko. „Dėl manęs konkursas jau gali pasibaigti ir pergalę atiduoti grupei „The Roop“. Aš beprotiškai džiaugiausi, kad patekome į finalą, nusipelnėme to, tikrai“, - komentavo J. Veklenko. 

Tačiau klausydamas skelbiamų rezultatų, pašnekovas buvo sunerimęs.  „Nemeluosiu, nors ir žinojau, kad į finalą pateksime, skelbiant rezultatus koja truputį drebėjo. Nežinau kas būtų turėję nutikti, kad nepatektumėme į finalą. Net jeigu įpusėjus pasirodymui būtų ir elektra dingusi, jie vis tiek būtų finale. Iš antro karto pagaliau pavyko“, - kalbėjo dainininkas. 

Paklaustas, ar lietuviai, jo nuomone, gali laimėti šių metų Euroviziją, J. Veklenko teigė, kad apie pergalę iš viso nereikia galvoti. „Reikia džiaugtis, kad esame finale. Labai daug atlikėjų kasmet bando patekti į Euroviziją ir tai pasiseka tikrai ne kiekvienam. Bet jeigu mes nebūsime dešimtuke, aš būsiu nuoširdžiai nusivylęs žmonija ir pačiu Eurovizijos konkursu“, - juokdamasis kalbėjo atlikėjas. 

Į finalą taip pat pateko Ukrainos, Azerbaidžano, Norvegijos, Kipro, Izraelio, Rusijos, Belgijos, Maltos ir Švedijos atstovai.

Antrasis Eurovizijos pusfinalis vyks jau šiandien, 22 valandą per LRT televiziją. 

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder