Kartų daina Tėvynei Lietuvai

Į Lietuvą sugrįžta pavasaris, paukščių klegesys. Kokie svetingi būna gimtieji namai, miškai, kiemai, kuriuose šokdavome per pavasario lietų vaikystėje. O kaip norėtųsi sugrįžti į ją... Ir sugrįžome!

Mes, Trečiojo amžiaus universiteto direktorė Birutė Petraitienė, vokalinis ansamblis „JūrAinė“, pasikvietėme lopšelio-darželio „Dobiliukas“ priešmokyklinio ugdymo grupės „Šimtakojai“ vaikučius ir „Vyturio“ progimnazijos tradicinių kanklių ansamblį.

Su lopšeliu-darželiu „Dobiliukas“ mus seniai sieja draugystė, lankomės pas juos, koncertuojame. Šį kartą jie atvyko pas mus, į Bendruomenės namus, parengę gražią programą. Meninio ugdymo mokytoja Rima Butienė gana išradinga, kūrybinga, darbšti, nepailstanti pedagogė.

Jai talkino priešmokyklinio ugdymo mokytoja Birutė Vitkauskienė. Vaikai, pritardami varpeliais, nuotaikingai dainavo „Tėviškės šalis“, o dainuodami „Yra šalis“ su skarelėmis sukūrė trispalvę vėliavą. O kokie linksmi šokiai! Tiesiog įspūdinga, šilta ir prasminga.

Su „Vyturio“ progimnazija draugystę užmezgėme neseniai, tačiau tvirta draugystė sieja su tradicinių kanklių ansambliu, vadovaujamu mokytojos Almos Žukienės. Tai nenuilstanti mokytoja, savo širdį atiduodanti mokiniams.

Malonu klausytis kankliuotojų atliekamų dainų. Taip ir norisi Jums, Mokytoja, pasakyti, kad Jūsų širdies šiluma, gerumas, darbštumas gali įžiebti mokinių sielose meilę liaudies dainoms, muzikai, kanklėms.

Ansamblis „JūrAinė“ irgi stengiasi neatsilikti. Solistas Vytautas Kliukinskas atliko solo partiją V. Kernagio „Baltas paukštis“. Vadovės Virginijos Manšienės aranžuota žemaičių liaudies daina „Sauleli rauduona“ nepaliko abejingų.

O tas „Ožielis“ prajuokino ir mažuosius, ir didžiuosius, ir visus esančius salėje. Savo naujuoju kūriniu „Virėjų dainelė“ nustebinome visus... „Privirėme“ pietų visai savaitei.

Po koncerto „Vyturio“ progimnazijos penktos klasės mokinė Austėja Viskintaitė pakvietė į savo autorinę parodą „Aš tikrai myliu Lietuvą“. Tai piešimas - dėlionės deimantukais. Įsimintina, kad kūrybiškumui nėra konkurencijos.

Likome visi patenkinti šiltu suėjimu. Šis šventinis renginys - tikra pilietiškumo pamoka ir pagarba savoms bendruomenėms.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder