Už geriausius kino darbus - "Sidabrinės gervės"

Kino kūrėjams bus išdalytos „Sidabrinės gervės“

Kauno valstybiniame muzikiniame teatre Kaune sekmadienį bus įteikti nacionaliniai kino apdovanojimai „Sidabrinė gervė“.

 

Vilnius, birželio 4 d. (BNS).

Per 14-ąją apdovanojimų ceremoniją bus įteikta 19 statulėlių, vienas Sidabrinės gervės kiaušinis, skiriamas už metų geriausią studento darbą ir viena Auksinė gervė už gyvenimo nuopelnus.

Apdovanojimų metu „Sidabrinių gervių“ statulėles taip pat gaus metų geriausias ilgametražis dokumentinis kino filmas, ilgametražis vaidybinis kino filmas, trumpametražis ir animacinis filmai.

Gervės bus įteiktos metų aktoriui ir aktorei bei antraplaniams aktoriams, garso režisieriui, grimo bei kino, kostiumų dalininkams, kompozitoriui, operatoriui, režisieriui, scenarijaus autoriui.

Kaip ir praėjusiais metais, ceremonijos metu bus apdovanotas ir žiūroviškiausias filmas, sulaukęs daugiausiai lankytojų kino teatruose ir kurio daugiausiai mokamų peržiūrų įsigyta užsakomųjų vaizdo paslaugų platformose.

Nacionalinius kino apdovanojimus „Sidabrinė gervė“ rengia Lietuvos kino centras ir Audiovizualinių kūrinių autorių teisių asociacija AVAKA. Organizatoriai renginio metu skirs specialų prizą už indėlį Lietuvos kino industrijai.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder