PIGIAU. Jau netrukus Klaipėdos rajono gyventojai kultūros centre Žvejų rūmuose bei kitose dviejose Klaipėdos miesto kultūros įstaigose lankyti renginius galės pigiau. Asociatyvi redakcijos archyvo nuotr.

Klaipėdoje kultūros renginiais pigiau mėgausis ir rajono gyventojai

Klaipėdos rajono gyventojai jau netrukus galės Klaipėdos miesto įstaigų rengiamuose kultūros renginiuose lankytis pigiau.

Su Klaipėdos rajono gyventojo kortele ir mobiliąja programėle nuolaidos būtų taikomos trijose Klaipėdose miesto kultūros įstaigose: kultūros centre Žvejų rūmuose, Klaipėdos koncertų salėje bei Klaipėdos kultūrų komunikacijų centre.

Rajono gyventojams pateikus minėtą kortelę arba mobiliąją programėlę būtų pritaikyta tokia pati nuolaida, kokia šiuo metu taikoma visiems, turintiems klaipėdiečio kortelę.

„Panašiai, kaip ir miesto gyventojai, kurie turi miestiečio kortelę, jiems, vienokiu ar kitokiu būdu įsigyjant paslaugas tose įstaigose, gali būti pritaikyta 25 proc. nuolaida“, - antradienį Miesto ūkio ir aplinkosaugos komiteto posėdyje pasakojo Kultūros skyriaus vyriausioji specialistė, pavaduojanti skyriaus vedėją, Kristina Skiotytė-Radienė.

Pasak jos, numatytos kelios tokių pokyčių naudos: išaugęs lankytojų skaičius kultūros centre Žvejų rūmuose, Klaipėdos koncertų salėje bei Klaipėdos kultūrų komunikacijų centre organizuojamuose renginiuose dėl didesnio lankytojų srauto iš Klaipėdos rajono savivaldybės, taip pat glaudesnis Klaipėdos miesto ir Klaipėdos rajono savivaldybių bendradarbiavimas.

Tiesa, ji pabrėžė, jog tokio sprendimo reikšmė paaiškės tik sulaukus pirmųjų rezultatų.

„Galbūt ateityje šitą bendradarbiavimą būtų galima plėsti, galbūt galima galvoti apie analogišką sprendimą Klaipėdos miesto gyventojams rajono įstaigose. Bus matyti, kaip seksis, ir bus galima svarstyti įvairius variantus“, - galimus ateities scenarijus pasakojo K. Skiotytė-Radienė.

Klaipėdos savivaldybės Miesto ūkio ir aplinkosaugos komiteto posėdyje šiam sprendimui pritarta vienbalsiai.

Negautas pajamas kompensuos

Už Klaipėdos rajono gyventojams pritaikytas nuolaidas ir dėl to į minimas Klaipėdos miesto savivaldybės įstaigas nesurinktas pajamas finansuos rajono Savivaldybė.

Kol kas nėra tiksliai žinoma, kiek Klaipėdos rajono gyventojų naudosis nuolaidomis, tad kompensacijoms iš Klaipėdos rajono savivaldybės skiriama suma bus iš naujo apskaičiuojama pasibaigus ketvirčiui.

Kiek anksčiau vykusiame Klaipėdos miesto savivaldybės Miesto plėtros ir strateginio planavimo komiteto posėdyje pateikti klaipėdiečio kortelės teikiami privalumai.

Oficialiais duomenimis, per pirmus tris praėjusių metų ketvirčius klaipėdiečio kortelės teikiamomis nuolaidomis pasinaudojo 370 uostamiesčio gyventojų.

Dėl šios priežasties per tą patį laikotarpį iš Klaipėdos miesto savivaldybės biudžeto įvairioms miesto įstaigoms kompensuota 1400 eurų.

Kai kurių Klaipėdos miesto tarybos narių nuomone, galimybė leisti kultūriniams renginiams gauti nuolaidą ir Klaipėdos rajono gyventojams sukurs pridėtinę vertę miestui, kadangi iš rajono atvykę žmonės taip pat galimai apsilankys Klaipėdos miesto maitinimo įstaigose ar kitose vietose.

Miesto plėtros ir strateginio planavimo komiteto posėdyje siūlymas abiejų kaimyninių savivaldybių gyventojams Klaipėdos miesto kultūriniuose renginiuose lankytis su nuolaida taip pat buvo patvirtintas vienbalsiai.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder