Klaipėdos pilies džiazo festivalio scena atvira ir jauniesiems talentams

Rugpjūčio 5 – 8 d. uostamiestyje vyksiančiame XXVII Klaipėdos pilies džiazo festivalyje dalyvaus ne tik tokie scenos grandai kaip magiškų improvizacijų meistrė Nino Katamadze (Sakartvelas), džiazo uraganas Gunhild Carling (Švedija), saksofono romantikas Petras Vyšniauskas, nenuspėjamoji scenos deivė Monika Liu ir daugelis kitų džiazo atlikėjų, bet ir jaunieji talentai. Scenoje galėsime išvyksti jau keliuose džiazo festivaliuose dalyvavusius „21st Century Quintet“.

2020 m. kvintetas kolektyvas varžėsi jaunųjų atlikėjų konkurse „Džiazo scena“ ir užėmė antrą vietą. Konkurso dalyvius vertino kompetentinga komisija, kurios sudėtyje buvo ir Klaipėdos pilies džiazo festivalio organizatorė Inga Grubliauskienė. Ji pažadėjo su malonumu suteikti festivalio sceną šiems jauniesiems talentams ir savo pažadą ištesėjo. 

„Jauniems atlikėjams labai reikalingas koncertų organizatorių ir publikos palaikymas. Jeigu padėsime jiems augti, netruks ateiti diena, kai jų geis didžiausios pasaulio scenos. Vienas iš tokių perspektyvių kolektyvų – „21st Century Quintet“. Tikiu, kad festivalio publika palaikys juos audringais plojimais“ – sako festivalio organizatorė Inga Grubliauskienė.

Kvintetą sudaro jauni, talentingi, entuziastingi muzikantai iš Lietuvos ir Latvijos: Davit Avetisyan – saksofonas (LT), Andrius Savčenko – klavišiniai (LT), Danielius Skeivelas – gitara (LT), Artūrs Duckis – bosinė gitara (LV) ir Mihails Novikovs – būgnai (LV). Visus juos suvedė studijos Lietuvos Muzikos ir Teatro Akademijoje.

Muzikantai publiką pavergia jaunatvišku entuziazmu, nuoširdumu, energija pulsuojančiomis, savitomis, egzotiško skambesio kompozicijomis, kurias grupės lyderis saksofonininkas Davit Avetisyan praturtina armėnų liaudies muzikos motyvais. Grupės muzika panardina į nepažintos kultūros gelmes ir leidžia pajausti unikalią skirtingų kultūrų dermę muzikoje.

XXVII Klaipėdos pilies džiazo festivalis vyks rugpjūčio 5 – 7 d., Kruizinių laivų terminale. „21st Century Quintet“ pasirodys rugpjūčio 6 d, 19.30 val. Daugiau informacijos ir visa festivalio programa: www.jazz.lt

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder