Klaipėdos Stasio Šimkaus konservatorija mini gražų jubiliejų

Šiandien sueina 55 metai, kai Klaipėdos Stasio Šimkaus konservatorijai buvo suteiktas jos įkūrėjo Stasio Šimkaus vardas. Šiai dienai paminėti vyks tradicinis renginys, į kurį yra kviečiami visi norintieji.

1967 metais mokyklai, kuri po daug permainų buvo grąžinta į senuosius rūmus (S. Šimkaus g. 15), buvo suteiktas šios mokyklos įkūrėjo Stasio Šimkaus vardas.

Nuo 1985 metų tradiciškai šios dienos proga yra pagerbiami labiausiai nusipelnę konservatorijos absolventai. Jie yra įrašomi į Garbės knygą.

„Kiekvienais metais šią šventinę dieną pas mus yra pagerbiami patys geriausi ketvirtokai. Tai absolventai, kurie už savo nuopelnus yra įrašomi į Stasio Šimkaus konservatorijos garbės knygą. Tokiu būdu pagerbiame ir Stasio Šimkaus vardą, ir įamžiname labiausiai nusipelniusius mokinius“, - pasakojo muzikinį ugdymą organizuojančio skyriaus vedėja Edita Ambrozaitienė.

Dažniausiai į šią knygą būna įrašomi vienas arba du mokiniai, bet šiais metais ši garbė bus suteikta trims mokiniams: Inai Narkutei (fortepijonas, mokyt. ekspertė Jūratė Liutkienė), Ignui Vydeikai (saksofonas, mokyt. metodininkas Rolandas Visgaudis) ir Lianai Marijai Maliauskaitei (chorinis dirigavimas, mokyt. ekspertė Jolanta Vyšniauskienė).

Šitie mokiniai yra atrenkami pagal tam tikrus kriterijus.

„Kadangi mūsų mokykla turi ir muzikinę specialybę, sprendžiant, kas pateks į garbės knygą, mes imame ir bendro ugdymo rodiklį, ir daug dėmesio skiriame, kiek vaikas yra aktyvus savo srityje kaip atlikėjas, muzikantas. Stebime, ar vaikas dalyvauja kokioje socialinėje veikloje. Taip pat priklauso, kiek ir kokiuose konkursuose jis dalyvavo“, - teigė E. Ambrozaitienė.

Šiandien 17 val. Klaipėdos Stasio Šimkaus koservatorijos salėje vyks koncertas, kuriame pasirodys į garbės knygą įrašomi mokiniai.

Šis koncertas turėtų trukti apie 40 min. Organizatoriai maloniai kviečia visus norinčiuosius.

Muzikinį ugdymą organizuojančio skyriaus vedėja labai džiaugiasi, kad jų mokyklai pavyksta tęsti tokias gražias tradicijas ir skleisti savo mokyklos vardą.

"Labai smagu, kad tokias senas tradicijas mes toliau taip aktyviai puoselėjame.

Taip pat labai džiaugiamės savo jaunąja karta - mokiniais, kurie yra be galo patriotiški ir visuomeniški.

Jie patys skelbia, kad mūsų mokykla yra profesionali ir ugdanti asmenybes. Mūsų bendruomenė yra nedidelė, nes turime tik apie šimtą mokinių, bet dėl šios priežasties mes esame visi labai artimi. Mes visi žinome kiekvieno vardą, vieni kitus palaikome ir džiaugiamės kiekvieno nuopelnais", - su džiaugsmu pasakojo pašnekovė.

Artėja mokyklos šimtmetis

2023-ieji metai Klaipėdos Stasio Šimkaus konservatorijai bus labai svarbūs ir įsimintini. Mokyklai kitais metais sueis lygiai 100 metų.

„Ši proga bus išskirtinė. Dar tikslaus scenarijaus neturime, bet žinome, kad bus organizuojamas didžiulis finalinis renginys. Į jį planuojame pasikviesti buvusius absolventus bei kitus svečius. Jis turėtų įvykti kažkurioje Klaipėdos didžiojoje koncertinėje erdvėje.

Taip pat manau, kad startavus 2023 metams, ištisus metus vyks įvairūs renginiai, koncertai, konkursai. Stengsimės, kad šis šimtmetis skambėtų ne tik Klaipėdoje, bet ir visoje Lietuvoje“, - teigė E. Ambrozaitienė.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder