Klaipėdos uostas dovanos Monikos  Liu  ir Los Secretos de Pablo koncertą Klaipėdos pilies džiazo festivalio klausytojams

(2)

Birželio 22-24 dienomis vyksiančime Klaipėdos pilies džiazo festivalyje susirinkusiųjų laukia naujas, dar negirdėtas duetas – jausmingoji Monika Liu ir egzotiškieji Los Secretos de Pablo. Klausytojams jie pristatys specialią programą, kuri pakvies visus į kelionę nuo retro iki džiazo.

„Turbūt niekam nekyla abejonių, kad Klaipėda ir džiazas yra neatsiejamas duetas. Šios muzikos mylėtojus suburiantis ir gerbėjų būrį auginantis festivalis nuolat džiugina originalia programa.

Šie metai – ne išimtis. Uosto direkcija, kasmet įsiliejanti į miesto renginius, šiemet džiazo muzikos gerbėjams pristatys dar niekur negirdėtą Monikos Liu su Los Secretos de Pablo koncertą festivalyje.

Tikiu, kad užburiantis Monikos Liu balsas ir Los Secretos de Pablo atliekama muzika abejingų nepaliks“, – sako Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos generalinis direktorius Algis Latakas.

Į gimtųjų namų sceną grįžtanti Monika Liu – nevaržo savęs muzikos stilių rėmais, nepaiso klišių, nepataikauja susiformavusiam skoniui, tačiau savo kūryba, vokalu ir charizma, akimirksniu pavergia daugelio klausytojų širdis. 

Scenoje ji tarsi transformuojasi ir gali virsti bet kuo: nuo repuojančios maištautojos, pasislėpusios po gobtuvu, iki elegantiškos praeito šimtmečio mados ikonos, atliekančios retro stiliaus ar ispaniškos energijos sklidinas dainas.

Muzikos mokslus Monika krimto Klaipėdos ir Berklio (JAV) universitetuose, kurį laiką gyveno Londone, kur turėjo galimybę kurti ir bendradarbiauti su garsiais britų prodiuseriais.

Tačiau po devynerių metų, praleistų svetur, Monika nusprendė grįžti į Lietuvą ir muzikinį kelią tęsti ten, kur jis ir prasidėjo.

Originaliomis kūrybinėmis idėjomis, unikaliu vokalu bei charizma išsiskirianti dainininkė, netrukus tapo viena ryškiausių atlikėjų lietuviškos muzikos scenoje, stebino Europos melomanus Eurovizijos scenoje.

„Kai Monikai buvo tik 16 metų, pakviečiau ją į džiazo festivalį su bigbendu padainuoti keletą dainų. Jau tada supratau, kad ji taps tarptautinio masto žvaigžde.

Esu dėkinga ir laiminga, kad Monika yra tikra Klaipėdos ir Klaipėdos pilies džiazo festivalio patriotė“, – sako Klaipėdos pilies džiazo festivalio vadovė Inga Grubliauskienė.

Drauge su Monika Liu Teatro aikštės scenoje pasirodys trylikos muzikantų grupė, žinoma Los Secretos de Pablo vardu.

Grupės lyderis – Federico, gimęs ir užaugęs Argentinoje, atvyko į Lietuvą kaip turistas susipažinti su savo senelių ir tėvų kraštu. Nusprendęs likti Lietuvoje jis drauge su kitais muzikuojančiais lietuviais įkūrė grupę Los Secretos de Pablo. 

Klaipėdos džiazo festivalio scenoje pasirodys Federico (vokalas), Alvaro Hernandez (vokalas, perkusija), Liutauras Janušaitis (saksofonas, akordeonas, perkusija, fleita), Mykolas Bazaras(bosinė gitara), Motiejus Bazaras (klavišiniai), Benediktas Bazaras (perkusija), Viktoras  Krasauskas (perkusija), AleksandrKazakevič (būgnai), Lukas Pivoriūnas (siuzafonas), Nerijus Laukaitis (trombonas, perkusija, vokalas), Aurimas Rimeikis (trimitas, perkusija, vokalas).

Grupės koncertuose atliekama muzika sukelia dvejopus jausmus – prisipažįsta Federico: „Vieniems tai – vieno vakaro kelionė per visą Lotynų Ameriką, kitiems – teleportas namo.“ 

Monikos Liu pasirodymas XVI Klaipėdos pilies džiazo festivalyje:

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder