Komedijos „ReEmigrantai 2. Močiutė“ filmavimas Klaipėdoje

Režisierius Kęstutis Gudavičiaus, režisavęs filmus „Tarp mūsų, berniukų…“ ir „Klasės susitikimas: berniukai sugrįžta“, kuria komedijos „ReEmigrantai“ tęsinį. Būsimos komedijos „ReEmigrantai 2. Močiutė“ pirmųjų kadrų filmavimas vyko Klaipėdoje liepos 2-3 dienomis.

Veiksmas Klaipėdoje pirmąją filmavimo dieną vyko DFDS kelte „Luna Seaways“, o antrąją - keltų terminale. Jame iš pagrindinių aktorių sudėties filmavosi du iš trijų komedijos „ReEmigrantai“ draugų - Arminas, kurį vaidina Audrius Bružas, ir Dariušas, įkūnijamas Valentino Krulikovskio.

Kelto denyje veikė dar trys pagrindiniai aktoriai: Marius Pocevičius, Saulė Sakalauskaitė ir Deividas Breivė. Raktinis žodis ne tik veiksmo laive, bet ir viso filmo siužetinės linijos - močiutė. Tačiau ką ji veikia filme ir kokia linkme emigrantai vėl susikuria neplanuotų iššūkių savo kasdienybėje, režisierius palieka paslaptyje iki filmo pasirodymo didžiuosiuose kino teatrų ekranuose.

„ReEmigrantai 2. Močiutė“ filmavime taip pat dalyvavo ir dešimt klaipėdiečių. Jie filmavosi masiniuose epizoduose. Daugiausia jie atliko kelto keleivių vaidmenis, o kiti - pavienius personažus: jauną merginą, sunkvežimio vairuotoją ir „Duty free“ parduotuvės darbuotoją.

Vos keli asmenys iš šių atlikėjų filmavime dalyvavo pirmąjį kartą. Visi kiti - jau turintys vienokios ar kitokios patirties prieš kameras. Kelto keleivę vaidinusi Sigita Tauginaitė pasakojo, kad filme filmuojasi pirmą kartą, bet turi gausios patirties filmuojant reklamas. Eidama filmuotis buvo smagiai nusiteikusi, bet pernelyg didelių lūkesčių neturėjo.

„Nors vaidmuo buvo “masuotės„, bet jaučiausi pasitikinti savimi ir galinti daugiau nei mananti: man darė įtaką aplinkui esantys profesionalūs aktoriai ir jų tvirtumas. Labiausiai patiko filmavimo komanda ir jos darbas: jų “susidirbimas„, režisieriaus įsitraukimas, didžiuliai kiekiai įrangos. Negaliu nepaminėti ir bendruomenės suradimo fakto. Tai, jog filmavimuose galima surasti naujų draugų, yra didžiausia dovana“, - pasakojo S. Tauginaitė.

Jauną merginą vaidinusi Evelina Poškaitė sakė, kad ji filmavosi keliuose muzikiniuose klipuose, reklamose, tačiau filme - pirmą kartą. Mergina planuoja savo ateitį sieti su modelio darbu ir ši patirtis ją priartino dar vienu žingsneliu arčiau jos svajonės.

„Tai ne tik neįkainojama patirtis kino filmavimo aikštelėje. Tai meilės romanas su kūrybiškumu, nešantis ramybę mano protui ir džiaugsmą širdžiai. Vaidyba man leidžia išreikšti savo giliausias aistras ir įgyvendinti drąsiausias svajones. Nes kiekvienas vaidmuo ir kiekviena fotosesija yra žingsnis arčiau to, kas aš esu ir kuo noriu būti“, - atviravo E. Poškaitė.

Patirtis kino filmavimo aikštelėje - tai meilės romanas su kūrybiškumu, nešantis ramybę mano protui ir džiaugsmą širdžiai, - įsitikinus Evelina Poškaitė.

Kelto keleivį vaidinęs Evaldas Švaronas sakė, kad pilno metro kino filmavime buvo pirmą kartą, bet prieš kameras jau yra pozavęs.

„Filmuotis ėjau be didelių lūkesčių - tiesiog kaip į nuotykį. Per pirmąją sceną kojos ant laiptų truputį pynėsi, nes buvo jauduliuko. Bet po repeticijos ir kelių dublių jau ėjau drąsiai. Buvo smagu stebėti iš arti, kaip dirba pagrindiniai aktoriai, patiko stebėti visos komandos sinchronizuotą darbą: apšvietimo komandos, garso, kameros. Ten tikras bičių avilys ir visi žino, ką reikia daryti“, - pasakojo E. Švaronas.

Planuojama, kad filmo „ReEmigrantai 2. Močiutė“ premjera kino teatrų ekranus pasieks 2025 metų gruodį.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder