Laima Vilimienė laimėjo LNOBT vadovo konkurso bylą

Balandžio 9 d. Vilniaus apygardos teismas paliko galioti ankstesnį teismo sprendimą, kuriuo buvo atmestas buvusio Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatro (LNOBT) direktoriaus Jono Sakalausko prašymas panaikinti naujojo įstaigos vadovo konkurso rezultatus. J. Sakalausko apeliacinis skundas atmestas. Ši teismo nutartis įsiteisėja iškart ir yra neskundžiama. Todėl darbą LNOBT galės pradėti 2023 m. sausį vadovo konkursą laimėjusi Laima Vilimienė, šiuo metu vadovaujanti Klaipėdos valstybiniam muzikiniam teatrui.

2023-iųjų vasario 23 d. Vilniaus miesto apylinkės teismas priėmė nagrinėti J. Sakalausko ieškinį dėl galimų LNOBT vadovo konkurso organizavimo pažeidimų ir prašymo panaikinti konkurso į įstaigos direktoriaus pareigas rezultatus.

Praėjusių metų pabaigoje pirmosios instancijos teismas J. Sakalausko ieškinį atmetė. 2023 m. kovą jis jį apskundė.

Dėl užsitęsusių teisminių ginčų LNOBT vadovo konkursą laimėjusi Laima Vilimienė negalėjo pradėti vadovauti LNOBT, todėl, 2023 m. liepą laimėjusi Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro vadovo konkursą dar vienai penkerių metų kadencijai, liko vadovauti Klaipėdoje. LNOBT vadovo pareigas laikinai eiti buvo paskirtas generalinio direktoriaus pavaduotojas Audrius Kundrotas.

Anot portalo lrytas.lt, LNOBT vadovo konkursą laimėjusiai L. Vilimienei J. Sakalauskas turės sumokėti 2 tūkstančius 299 eurus.

L. Vilimienė J. Sakalausko byloje dalyvavo kaip trečiasis asmuo, ji patyrė išlaidas, susijusias su apeliacinėje instancijoje teiktomis teisinėmis paslaugomis.

Primename, kad 2023 m. sausį paskelbus, jog LNOBT konkursą laimėjo Laima Vilimienė, dalis LNOBT teatro bendruomenės šią žinią pasitiko priešiškai.

Jie teikė peticiją dėl nepasitenkinimo naujai paskirta teatro vadove aukščiausioms šalies institucijom bei organizavo protesto akciją-performansą.

Laimis Roslekas, LNOBT profesinės sąjungos ir Lietuvos teatrų ir koncertinių įstaigų darbuotojų profesinių sąjungų federacijos pirmininkas, teigė, kad LNOBT kolektyvas į žinią dėl J. Sakalausko pralaimėtos bylos reaguoja labai įvairiai.

„Čia yra teismo sprendimas, todėl gyvendami demokratinėje šalyje privalome jį gerbti. Visi toliau dirba savo darbus, o mes stengiamės žmones nuraminti, juk čia ne kažkokia katastrofa įvyko. Gyvenimas tęsiasi, o bus, kaip bus“, - sakė L. Roslekas.

Šiuo metu KVMT teatro vadovė Laima Vilimienė yra išvykusi į komandiruotę užsienyje, todėl susisiekti su ja nepavyko.

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder