„Muzika - tai mano pašaukimas. Juokais ir rimtai“

Artėjantis koncertas „Muzika - tai mano pašaukimas. Juokais ir rimtai“ jau penktasis ir yra skirtas muzikinei bendruomenei, spalio 1 d. švenčiančiai Pasaulinę muzikos dieną, taip pat ir mokytojams, spalio 5 d. minintiems Tarptautinę mokytojų dieną.

Koncertuojantys mokytojai tokiu būdu kviečia drauge pagerbti ir prisiminti išėjusius kolegas - mokytojus, kurie savo gyvenimą, savo energiją ir žinias pašventė jaunosios kartos dvasiniam augimui.

„Muzika, kaip ištikimas pakeleivis, dažną lydi nuo paties lopšio iki gyvenimo saulėlydžio. Ji, kaip ir kitos meno šakos - dailė, literatūra, teatras - tiesiogiai veikia žmogaus pasaulėžiūrą, ugdo jo sąmoningumą, lavina estetinį skonį, tad būtų sudėtinga pervertinti muzikos įtaką mūsų gyvenime“, - primena Klaipėdos Jeronimo Kačinsko muzikos mokykla Daiva Tuzikienė.

Muzika - vienas vertingiausių žmogaus kūrybos laimėjimų. Plačiausiai ir giliausiai muzikos lobynas atsiveria tiems, kas eina muziko keliu, tiems, kam muzika yra gyvenimo pašaukimas. O pašaukimo misija yra dalintis.

Įkvėpti Klaipėdos Juozo Karoso muzikos mokyklos mokytojo Roberto Užgalio idėjos muzikuoti drauge ir tuo dalintis, Klaipėdos miesto pedagogų švietimo ir kultūros centro koordinuojamo muzikos mokyklų mokytojų metodinio būrelio taryba ir mokytojai entuziastai suvienijo uostamiesčio Juozo Karoso ir Jeronimo Kačinsko muzikos mokyklų mokytojus šiai idėjai įgyvendinti. 

Taip gimė įvairios sudėties mokytojų atlikėjų ansambliai, prie jų prisijungė ir solistai. Lydimi didžiulio pasisekimo nuo 2019 m. nuskambėjo net keturi bendri koncertuojančių mokytojų susitikimai su publika.

Atliekama muzika ir juokais, ir rimtai skambės Klaipėdos pranciškonų vienuolyno bažnyčios koplyčioje. 

Būtent Šv. Pranciškaus brolių vienuolynas ir bažnyčia su šalia veikiančiu pagalbos onkologiniams ligoniams centru yra ypatinga erdvė: tai ir Dievo namai, ir kartu unikalus klaipėdiečių, Vilties miesto gyventojų, kultūros židinys. 

Organizatoriai klausytojus kviečia 13 val. į šv. Mišias, o po jų - likti koncerte. Į aukos liturgiją įsijungs ir Juozo Karoso muzikos mokyklos mokytojo Gintaro Jonaičio atliekama muzika.

Tad pasidžiaugti Juozo Karoso ir Jeronimo Kačinsko muzikos mokyklų mokytojų atliekama muzika maloniai laukiame spalio 6 dieną (sekmadienį) 14 val. (po 13 val. vyksiančių šv. Mišių) Klaipėdos Šv. Pranciškaus Asyžiečio bažnyčioje (Savanorių g. 4). Renginys nemokamas.

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder